Vårt bröllop!

Vår bröllopsresa till Thailand närmar sig med stormsteg bara 11 dagar kvar nu…Men jag kom på att jag aldrig skrivit något inlägg om hur vår bröllopsdag var, så nu kommer det…bättre sent än aldrig.

Vi vigdes var 7. augusti 2010 i min barndoms hemkommun som är ca 80 km från där vi bor nu. Eftersom jag hade tid till frissan redan kl. 8.30 så sov jag hos mina föräldrar natten innan bröllopet. Och min man sov hemma hos oss, han tyckte att han får bäst sömn om han får sova i egen säng.

Kl. 7.00 hade jag väckning, jag duschade och åt frukost. Sedan körde min mamma mig till frissan. Hela dagen var framför och jag var väldigt nervös. Jag tyckte det tog länge med håruppsättningen, men egentligen var vi nog helt enligt schema. Då jag var hos frissan kom även min man dit. Då kändes det genast mycket bättre. Min man skulle hämta brudbuketten, men eftersom jag ännu inte var klar med håruppsättningen och inte sminkat mig klart, tyckte jag vi kunde vänta eftersom det var så varmt. Ville ju inte att blommorna skulle sloka redan innan vigseln. Jag fick tonvis med hårspray och sminkade mig klart. Sedan for vi hem till mina föräldrar. Där vi fick spagetti och köttfärssås, vi la även ett vitt lakan i baksätet på bilen och ett stort hjärta i bakrutan, klockan var då ca. 11. Plötsligt slog det mig…vi glömde att hämta brudbuketten. Efter lite extra stress så ordnade det sig väldigt bra med att min syster som varit till samma frissa som mig, kunde hämta brudbuketten och corsagen. Vi tog på oss våra bröllopskläder och fick våra blommor. Jag blev lite fundersam då jag såg min blombukett, den var inte riktigt så som jag tänkt mig. Den hade så långt skaft, men å andra sidan hade jag inte riktigt tid att fundera på det. För i övrigt var den fin, och det blev ganska billigt också.


Vi for iväg på fotografering, som började kl 12. Vi tog foton på 3 olika ställen, vid en gammal sandväg, på en åker och vid några gamla stockhus. Det kändes väldigt bra, och det blev även bra. Fotograferingen var klar ca 13.10 och vigseln skulle börja kl. 14. Prästen hade även sagt att vi INTE ska komma dit för fort, vi blir bara nervösa i onödan då, max 5 minuter före skulle vi vara på plats. Så vi hade lite extra tid att fördriva, så vi for en sväng till festlokalen. Passade på att förbättra på sminket (det var en otroligt het dag), och gå på wc. Sedan satt vi och talade med kocken och servitrisen, vilket kändes lugnande, de hade allt under kontroll.

Bilfärden till kyrkan var pirrigt, min man körde och jag satt ensam i baksätet. Man visste liksom att det är NU det gäller. Vi svängde in på kyrkgården samtidigt som kyrkklockorna började slå, snacka om timing. På trappan väntade min syster, hennes sambo och prästen. Vi gav bilnycklarna åt syrrans sambo som skulle köra bilen efter vigseln. De gick in och vi fick några sista ord med prästen, han var lugn och trevlig. Vi gick in till ”Där björkana susa”. Allt flöt på som det skulle, vi sa ja på rätt ställen, knäböjde på rätt ställen och tappade inte ringen. Solosången ”Du är aldrig ensam” var underbar, jag grät inte en enda gång under hela dagen, men under solosången, då var det nära. Som utmarsch hade vi F Mendelssohn Bröllopsmarsch.


Det var ett litet bröllop med endast de närmaste släkt och vänner närvarande, totalt 28 gäster. Tema för bröllopet var sommarromantik. Vi hade björkar, vita ljus och mörkröda rosor som dekoration. Vi hade även havre i brudbuketten och corsagen.


Festen började med en välkomstskål och sedan mat, och det var mycket mat. Ingen skulle behöva vara hungrig. Vi hade kallskuren buffemat, vilket visade sig vara bra, eftersom det var en av sommarens varmaste dagar. Menyn bestod av:


Potatissallad
Pastakycklingsallad
Grönsallad
Rostbiff
Rökt skinka
Kallskuren gris ytterfilé
Tunnbrödsfiskrullar
Bröd

Vi hade även bröllopsbingo, där de 5 första fick en chokladask som pris, och resten fick varsin hjärta-slickepinne som tröstpris. Vi hade inga favors, istället hade vi små skålar med geléhjärtan som gästerna fick äta så mycket de ville av. Vi hade 2 gäststolar bredvid vårt bord dit gäster som satt längre ifrån oss kunde komma och sitta en stund för att tala med oss. Istället för gästbok, fanns det i varje festhäfte en A6 lapp, där de skulle fylla i namn, bästa minnet av dagen och en hälsning till brudparet, vi fick så fina svar på dem. Vi hade även gjort ett fotoalbum som cirkulerade bland gästerna. Mina 2 systrar läste en dikt tillsammans, och efter maten hade de skoleken med oss. Då fick jag ju även passa på att visa upp mina underbara skor. Min man och jag hade även gjort en gästfrågesport. Vi delade upp alla gäster i 2 stora grupper, ex. min mamma i samma grupp som hans pappa o.s.v. sedan fick de tillsammans fundera på 20 frågor om brudparet, de flesta frågorna hade svarsalternativ, men det fanns även frågor där de själva skulle fylla i, t.ex. vad vi båda hade hetat på lunarstorm för många år sedan. Det blev väldigt jämt med resultatet 16-14, och efter genomgången av rätta svaren så hade nog alla lärt sig något nytt om oss. Vi hade även en spontan-fotografering utanför lokalen, med föräldrar och syskon.

Sedan åt vi tårta, jordgubbsgräddtårta. Så gott, men man var så mätt och speciellt med den otroliga värme.  Gästerna började så småningom börja fara hem, och de sista gästerna for ca. 20.30. Då for vi och sova till mina föräldrars sommarstuga som fanns några km därifrån. Det hade varit en underbar dag, men samtidigt hade den gått väldigt fort.

Följande dag ösregnade det, och vi var så tacksamma att det inte hade varit sånt väder dagen innan. Vi for och städade festlokalen med hjälp av mina nyblivna svärföräldrar, passade även på att i lugn och ro äta lite tårta som lämnat. Sedan for vi iväg till hotell, med bastu och jacuzzi. Tyckte vi ville vänta en natt med hotellet för att hinna njuta längre av det, rekommenderas verkligen.

En underbar dag var det, dagen då vi blev Herr och Fru B.

Kommentarer
Postat av: sandra

Var någonstans är buketten tillverkad? Jag kände igen den och kom på att jag ju sett era bröllopsbilder :) Och så fick dessutom äntligen utredd vem du är ;)

2010-10-27 @ 15:29:25
URL: http://sandra.neuman.fi
Postat av: Anna

Vilken härlig dag ni tycks ha haft. Och maten såg så god ut.

2010-11-01 @ 16:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0