Nattlig deklaration

Inatt drömde jag om deklarationer. Det är så mycket man ska komma ihåg då man jobbar hemifrån, såsom arbetsrum i hemmet, internetkostnader, förståss kostnader för resor till jobbet för de gånger jag kör till kontoret. Undrar hur det är med elkostnaden? Borde ta reda på det. Är det något annat jag glömt bort? Vill ha mitt skattebeslut nu så jag kan börja deklarera, tänkte jag skulle fixa bort det så fort som möjligt, ingen idé att jämt lämna det till sista minuten. Skulle sitta bra med lite skatteåterbäring, man känner sig genast så fattig då man börjar planera hus.

Inga strumpor tack!

Det har varit ett väldigt spring här hos oss ikväll. Det börjar bli vår= gårdfarihandlarna är på hugget. Det började med att 2 mörkhåriga kvinnor med långa svarta kjolar (ja, ni vet alla vilka jag talar om) kom och försökte sälja strumpor. Strumporna var enligt dem väldigt förmånliga men inte stulna… De hade tydligen köpt dem själv för egna pengar och nu kör de runt och säljer dem ytterst förmånligt, hur de med dagens bensinpriser har råd att köra runt och sälja strumpor som inte är stulna förstår jag inte. Kanske de använder brännolja i bilen… Nåja, vi köpte förståss inga strumpor. Men det tog inte ens en timme innan vi hade följande försäljare som ringde på vår dörr. Denna gång var det bara en kvinna, utan kjol, och hon kom tydligen till fots. Det var min man som öppnade även denna gång, så jag är inte riktigt säker på vad det var hon sålde, men jag hörde hur hon försökte övertala min man om att hans fru nog borde avgöra huruvida vi behövde det hon sålde eller inte. Hon fick inte heller något sålt till oss. Vi är nog omöjliga kunder.

Mors lilla Olle…

Är det ingen annan än jag som reagerat på att ungen som blev nerdragen i björnens ide hette just Olle…?Sommartider hej hej…

Fåglarna kvittrar, solen skiner, det är plusgrader, snön smälter och gräset blir grönt. Eller ja, kanske inte allt stämmer just idag. Men det är i alla fall sommartid nu, och det är vi tydligen så tacksamma för att vi frivilligt ger bort en timme av vårt dygn. Hur ska jag nu hinna med allt jag har planerat för idag? Jag ska ju hinna med att klippa håret på min man och laga kvällsmat… Jag får helt enkelt försöka se till att inte göra något extra idag, typ att städa eller något annan onödigt.

Men sommargästerna i huset bredvid har i alla fall anlänt, så det måste väl räknas som ett vårtecken.


I väntan på bättre tider…

Jag väntar på :

  • att mina tänder ska sluta värka.
  • att mitt 1 cm långa variga sår i mungipan ska läka.
  • att huvudvärken ska försvinna.
  • att svullnaden på kinden ska gå ner.
  • att jag ska kunna äta normalt
  • att snön ska smälta
  • att det ska bli sommar!

Fredagshumor


Det sa bara ploff...

Nå riktigt så enkelt gick det nog inte då de drog ut visdomstanden. Men jag kunde inte låta bli att tänka på Emil i Lönneberga då jag körde till tandläkaren. Eftersom det var halft snöstorm då jag körde blev det en blandning mellan då Lina skulle dra ut sin tand och då Emil körde Alfred till doktorn i snöstorm.
Men annars gick det nog helt bra. Tanden satt väl lite hårdare än de hade trott för den hade 2 rötter, inte en som det såg ut på röntgenbilden. Det tog lite över en timme för hela processen med bedövning, väntan på ploffet och sedan ett styngn för att få ihop hålet. Och nu efteråt är det väl ändå helt okej, har ont i mungipan eftersom den blev redigt misshandlad av processen och de övriga tänderna som lämnade kvar i munnen är lite förvirrade av att plötsligt ha en större lägenhet.


Jag tog hem min tand, men min man sa att den såg för hemsk ut för att lägga upp en bild i färg...så det fick bli svart-vit istället. Visst är det söt krok där på roten :)


mmm… flytande föda


Det här är vad jag har att äta av idag. Jordgubbsoppa, yoghurt och ärtsoppa till kvällen. Tandläkaren sa att jag fick börja äta flytande mat 2 timmar efter operationen, och att jag nog kan äta vanlig mat redan till kvällen. Men jag tar det säkra före det osäkra och äter ärtsoppa ikväll, det är ju torsdag dessutom, så det passar ju bra. Hon föreslog även att jag kunde äta glass. Glass?! Varför tänkte jag inte på det då jag laddade upp i butiken igår? Nu sitter jag istället här och tynger i mig soppor och yoghurt då jag istället kunde äta glass med gott samvete. Tusan också, jämt ska man hitta något man kan vara bitter över.

Försenad julklapp…

Fick äntligen min jobb-julklapp igår. Bättre sent än aldrig.114 Disney kortfilmer med Kalle Anka, Musse Pigg och Pluto, det här väcker barndomsminnen :)


Uppladdning

De ringde åt mig från tandläkaren igår och frågade om det passar att jag kommer och opererar bort min visdomstand imorgon… jag sa ja. Lika bra att få det överstökat så fort som möjligt. Jag har nu varit och handlat 1 liter yoghurt och 1 liter jordgubbssoppa för att överleva efter operationen.  Hoppas det går bra men jag är aningen nervös.

Nej...

…man kan inte öppna garagedörren genom att trycka på bilnyckeln, den måste öppnas manuellt. Och nej, man kan inte använda nyckeln till kontoret till att starta bilen… Gomorron yxskaft…

Vintersemestern är slut...:(

Idag var första jobbdagen efter en veckas vintersemester. Dagarna har bara susat förbi. Tanken var ju att jag mest skulle slappa. Men ändå, jag hade ju tänkt hinna med att baka och städa också. Nåja, det är väl så att man hinner med det man vill göra. Men jag har i alla fall hunnit med att göra fruktsallad ikväll. Brukar lägga med lite frysta rödvinbär då jag lagar fruktsallad, det blir så syrligt och gott då. Men jag orkade inte ta nå bild på det, som jag skrivit tidigare, då det kommer till mat så är jag ingen bra bloggare. Istället för att börja fotografera så börjar jag istället äta då det äntligen är klart.

Knut är död

Något fruktansvärt har hänt! Nej, jag syftar inte på katastrofen i Japan, kriget i Libyen, blodbad i Syrien och Jemen eller eurons fall på valutamarknaden. Allt detta är förståss också fruktansvärt, men just nu syftar jag på aftonbladets artikel om att isbjörnen Knut har dött.


Byggmässa

Vi har varit på byggmässa idag. Fått en massa info om värmepumpar, skorstenar, avloppssystem o.s.v.

Man vet att man bor centralt då man vaknar upp av att Sfp står och predikar utanför ens sovrumsfönster, och att ortens präst ringer på dörren innan man har hunnit stiga upp. Jag vet, vi sov lite länge imorse, men vi såg på Twilight igår kvälls.

1 år

Igår var det exakt 1 år sedan mitt första blogginlägg. Jag hade väl dock en ganska trög start med mitt bloggande, något inlägg per månad och i juni bloggade jag inte överhuvudtaget. Det var väl först i september som det ändrades, under den månaden hade jag ungefär lika många inlägg som jag totalt skrivit under de föregående 6 månaderna. Och december är antagligen min mest aktiva månad hittills då jag hade min julkalender och även bloggade om bröllopsresan till Thailand.

Men trots att jag bloggat i 1 år nu så har jag aldrig nämnt vad jag heter, var jag bor, exakt vad jag jobbar med eller ens lagt ut en bild på hela mitt ansikte. Så visst funkar det även att blogga anonymt. Ni som känner mig så vet ju vem jag är och till er som inte känner mig personligen så hoppas jag att ni ändå tycker att min blogg är värd ett återbesök.

Vad tycker ni? Dagens toppbloggare lägga ut all fakta om sig själv, de lägger ut bilder på sig själv i och t.o.m. utan underkläder, de visar upp sina nyopererade bröst och skriver om sin otrohet allt bara för att få fler läsare. Måste en bloggare lämna ut all fakta om sig själv för att bloggen ska vara intressant?


operation

Igår var jag till tandläkaren, det var något år sedan sist. Jag hade tandställning under en stor del av min ungdom och har bara haft ett hål som behövt lappas, så jag har ingen skräck för tandläkare. Tycker egentligen att det är ganska trevligt, speciellt då de tar bort tandsten det kliar så skönt i tandköttet. Igår var inget undantag, jag hade inget hål som behöver lappas och de tog även bort tandsten. Men det var inte därför jag bokat tid, utan det var ju det här med min visdomstand… det finns inte riktigt plats för den att komma upp, och den trycker på de andra tänderna. Tandläkaren konstaterade att den måste opereras bort, och det blir antagligen nu i vår, jag kommer att få en kallelse senare. Så nu är jag lite orolig, hoppas det går bra och att det inte gör så att jag får tandläkarskräck i framtiden.


första mötet

Har knappt använt datorn de senaste 2 dagarna så det kommer lite allt på en gång nu istället. I onsdags hade vi alltså möte med husförsäljaren. Det blev ett långt möte, ca. 2,5 timme. Och det kändes väl extra långt eftersom det var på kvällen. Men det gick bra. Vi fick en hel del information och ett ungefärligt kostnadsförslag. Egentligen var det väl ingen överraskning, han kom nog ungefär till samma belopp som vi hade trott. Men man hade väl innerst inne hoppats att man räknat för högt och att det skulle bli betydligt billigare, men nej, vi är tydligen bra på att räkna själva :P Men vi ska väl vara glada för att det i alla fall inte blev dyrare än vi trott.

Innan vi for på mötet tillbringade vi dagen i stan och kollade på olika byggnadsmaterial. Så på natten snurrade det kakel, klinkers, tapeter, golvmattor och en hel del annat i mina drömmar.


Fredagshumor


Spakväll

Det blev spakväll ikväll. Skönt med hårinpackning, fotbad och ansiktsmask. Bara bastun som saknas...


Filmmaraton

Dagens vintersemestersysselsättning har varit filmmaraton och en stor påse lösgodis. Hann trots allt bara med 4 filmer idag, så något nytt filmrekord blev det inte. Men det är skönt att ha en dag då man bara latar sig. Funderar på att ta spakväll ikväll.

 

Hade tänkt börja dagen med en löprunda, så att jag med gott samvete kunde sitta i soffan och vräka i mig godis resten av dan. Men då jag vaknade var det -12 grader så jag skippade den idén. Istället blev det soffan direkt, och bara en kort promenad mitt på dan.

Har inte varit så aktiv med datorn nu då jag har vintersemester. Jag sitter ju trots allt med datorn från 8 till 5 då jag jobbar, så det är lite skönt med paus nu. I söndast var vi och hälsade på min syster. Och igår var jag till stan på shopping, det blev en del handlat och det var även en gammal finsk gubbe med rollator som försökte övertyga mig om att köpa röd mjölk eftersom den var -50 %. I morgon ska vi på möte med herr Husförsäljare.

Sista flaskan

Vi hade en flaska som lämnat från välkomstskålen från bröllopet. Tyckte vi kunde öppna den nu för att fira vintersemestern och att våren är på väg.


Från vårt fönster

Den här söta paraden fick vi se på idag då vi åt frukost.


I min skalle

De senaste veckorna har jag haft två olika låtar som tävlar om att jämt finnas i mina tankar. Jag går och nynnar på dem turvis, och irriterar mig på att jag inte kan få bort dem ur min skalle. För ingen av dem är väl sådär jätte uppmuntrande så att säga.

Den första låten är Bruno Mars ”Grenade”
Den andra låten är väl lite mera otippat, nämligen finska artisten Erin med låten ”Vanha nainen hunningolla” (Det är förövrigt hon som var med i Nylon Beat ifall någon undrar)Men för övrigt är jag glad idag, för nu har jag fått vintersemester. 9 dar innan jag ska jobba nästa gång, wohoo...

Fredagshumor


Större bollar

Eftersom min man har kokat kvällskaffe som vanligt, passade jag på att fixa lite för att stilla sockerbegäret. Kan ni gissa vad det blev?De flesta av er tänkte nog säkert på n-ordet, jepp. Men de heter ju faktiskt så, för så står det i mammas kokbok, och eftersom jag följer det receptet så kan det ju inte bli något annat. Eller följer och följer… jag har det väl mest i huvudet numera. Ganska länge sedan jag gjorde dem sist, men minns nog receptet på ett ungefär ändå. 75 g smör, 1 dl socker, 4 dl havregryn och kakao och kaffe efter behag. Det är väl typ någon matsked av både kaffe och kakao, och det ska väl vara nå vaniljsocker där också men det skippar jag, funkar nog till att bli fet av ändå.Minns då jag var liten så brukade min syster och jag göra egna bollar. Sedan skulle de förståss delas lika, vi tog varsin och sedan tog det inte länge innan en av oss fråga ”ska vi ta en till”. Sedan for vi snabbt till köket för att försöka välja ut vilken som var störst, och så fortsatte det tills fatet var tomt. Jag menar, jag fattar inte riktigt vad som var problemet, vi gjorde ju dem själva, kunde vi inte bara göra större bollar?

Hanna

Kul att se att Finland dyker upp i stora filmer som den här. Intressant är ju förståss att bilden av Finland är att det är snö och skog över allt och så lite befolkning att en ex. CIA-agent kan gömma sig i skogaran i flera år och uppfostra en flicka där i skogarna... Fast å andra sidan... inte så långt ifrån sanningen egentligen. Men lite rädd skulle man nog bli om man mötte på nå sån då man letar efter julgran...


Aj, varför gör det ont?

Jag åt en morot och det gjorde ont i tinningen, vaffö då då? Fick ta en paus innan jag kunde äta upp det sista av moroten. Man kan väl inte få träningsvärk i pannbenet av att äta morot? suck. Kanske det har att göra med min visdomstand som håller på och växa ut?  Nåja, inte länge kvar nu tills jag får fara till tandläkaren och visa upp min nya tand.

Antiklimax

Tanken var att vi skulle ut å skida igår då det var så fint väder. Det hade liksom blivit en ganska lång paus med vårt skidande p.g.a. det kalla vädret. Men igår skulle det bli ändring på det. Efter att ha sett på Vasaloppet för inspiration, så böt vi kläder, jag la på mig linserna och vi packade i bilen och for iväg. Jag var laddad till tusen, här skulle det bli skida av. Då vi kom till skidspåret körde vi snabbt förbi. Attans, vi hade ju inte kollat skidföreningens program, de måste ju förståss ha tävling just då. Besvikna for vi hem tillbaks.

Men det var ju så otroligt fint väder så det blev i alla fall en rask promenad på ca 6 km, och lite styrketräning. Och jag lyckades ändå med att skaffa mig träningsvärk, så målet blev ju uppnådd trots allt.

Fredagshumor


Black swan

Denhär ser jag fram emot...


Nu är det vår...eller hur?

Ja då var det äntligen mars månad och officiellt vår. Ok, jag kan tänka mig att det ännu finns risk för någon köldknäpp, och att det antagligen ännu kommer mera snö innan vi kan börja dansa runt midsommarstången, men ändå! Härligt att se att det börjar bli ljusare på kvällarna, och lite mysigt är det ju då solen bländar datorskärmen då man sitter och jobbar… också var det ju dedär småfåglarna… som skulle vara så söta om de bara kunde hålla tyst då man jobbar. Men man kan ju inte få allt här i världen.

Insåg idag till min fasa att jag inte varit utanför lägenheten sedan i söndags, herregud, jag bor ju på landet för tusan! Men de är så det går då man jobbar hemifrån.  Jag får allt se till att skärpa mig, jag var i alla fall ut på en lunchpromenad idag.


RSS 2.0