Jobb motivation…?

Nu är det sista veckan innan semester, woohoo. Men man kunde behöva lite extra motivation inför den sista veckan, det hjälper inte direkt att höra på Bruno Mars The Lazy song på väg till jobbet.

Fina pioner

Midsommarhelgen har varit riktigt bra, har umgåtts med släkt och vänner och ätit alldeles för mycket mat. Vädret blev ju sist och slutligen ganska bra, riktigt midsommarväder, sol blandat med regn. Men någon båt har vi inte fått ännu, hoppas vi får den till nästa helg då semestern börjar.

Våra pioner har börjat blomma nu.


Inga nya kläder på 6 månader…

Då jag städade i min klädgarderob nyligen så insåg jag att jag inte köpt nå kläder i år, det har snart gått 6 månader sedan jag köpte kläder sist! Och jag har inte märkt något… skulle jag vara anställd som shopaholic skulle jag få sparken. Jag köpte ju lite sommarkläder i november då vi var till Thailand, och senaste klädinköpet var ett par jeans och ett par vinterstövlar som jag köpte då jag fyllde år i slutet av december. Men efter det har det inte blivit något klädinköp, inte ens ett par strumpor (nej, jag räknar inte babybodyn som jag köpte i present åt en vän, jag menar självklart kläder åt mig själv).

Det är ju inte så att jag har planerat att inte köpa nå kläder, det har bara blivit så. Sådär egentligen så vet jag inte heller vad jag skulle behöva för kläder. Möjligtvis en ny sommarjacka, den börjar ju vara några år, men å andra sidan så hoppas jag på en varm sommar så jag inte behöver använda någon jacka överhuvudtaget. Och om jag ändå ska köpa en ny jacka så borde det kanske vara en ny vinterjacka, den jag har köpte jag då jag fyllde 18, ja alltså 8 år sedan. Har många vintrar TÄNKT köpa en ny, men det har inte blivit av än.  Någon kofta kanske jag skulle ha användning för, men det känns inte riktigt aktuellt, kanske sedan till hösten.

Tänk om jag skulle fortsätta året till slut utan att köpa kläder, men å andra sidan ser jag inte riktigt någon orsak till att låta bli ifall jag kommer på något som jag behöver. Kanske det finns någon grupp man kan gå med i för oss ”icke-shopaholics” där man får lära sig att impulsköpa linnen bara för att det var 3 till priset av 2. Nåja, så usligt är det ju ändå inte, vi har ju i alla fall köpt båt. Jag borde väl köpa en flytväst då också, eftersom jag inte har någon från förut, kanske det räknas som kläder?
Fasiken, jag kom just på att jag har ju glömt att klippa håret ännu i år också, jag får försöka komma ihåg det efter semestern.

Hitta Nemo...Det blev fisk till middag idag...


Virkat och vit syren

Det är alltid trevligt med lite blommor på köksbordet. Och virkat är väl på mode i sommar om jag förstått modebloggarna rätt… eller det kanske bara gällde kläder…?


Vårt trädgårdsland

Vi har ett trädgårdsland bredvid vår terrass, det är faktiskt första året som vi har ett så litet trädgårdsland, men vi konstaterade förra sommaren att det inte funkar att ha trädgårdsland på distans. Så det här är allt vad vi har i år, förutom 2 påsar med lök som vi har satt i svärföräldrarnas potatisland.

I mittraden syns det inte ett spår av den sådda isbergssalladen, kanske fröna började bli för gamla. Funderar på att ge upp hoppet och så lite mera bladsallad och ruccola där istället.Dock skedde det ett litet missöde förra helgen, vi var borta hela helgen då det var så hett, vilket resulterade i att salladen, rädisorna och dillen såg helt död ut när vi kom tillbaks. Men dillen tycks vara den enda som inte återhämtat sig helt, men det räcker nog till ändå.Vi kan ju trösta oss med att vi fick en fin planta gräslök av mina föräldrar.


Jag vet…

Att jag bloggar väldigt sällan nu för tiden. Men det blir så på sommaren, jag gissar att det knappast blir bättre i juli då vi har semester. Men något inlägg nu som då kan ni nog räkna med. Ni får helt enkelt hoppas på att jag skärper mig till hösten. Så gick det ju i alla fall förra året.

Och jag har väl inte så mycket nyheter att komma med, jag har nu läst ut alla 6 Jane Austen böckerna och vi tänker köpa båt.


Bristvara

Mattor att ha under då man tränar och stretchar/töjer har varit något av en bristvara här i vårt hem, vi har bara haft en. Så då vi båda har velat använda den samtidigt har det blivit lite problem. Så nu har jag riktigt satsat och köpt en till! Det blev en röd åt mig så får min man använda den blåa som vi hade från förut.


Bröllopsgåvan

Vi fick ett presentkort till Pentik i bröllopsgåva i somras. Har länge gått och funderat på vad vi ska köpa för det. Det finns ju så mycket fint, samtidigt som vi inte har någon serie som vi samlar på från Pentik. Men nu har vi äntligen kommit på vad det var vi saknade, en lökburk! Snygg är den, så nu behöver inte lökarna vara undangömda i porslinsskåpet mera. Det blev även 2 svarta gästhanddukar.


RSS 2.0