Bostadsmässan

Vi var på bostadsmässan igår för att hämta lite inspiration och idéer. Och visst känner man sig väldigt ivrig att börja bygga, jag vill också ha ett så snyggt hem. Själva husmodellerna var väl inte så mycket att hurra för, men inredningen var desto intressantare, fast kanske inte så praktiskt alltid.

Men maken på märkliga taklampor får man nog leta efter, tyvärr så har inga exempel fastnat på bild, för jag tog bara kort av sånt som jag tyckte var snyggt.
Efter att vi varit på mässan i nästan 5 timmar och sedan kom hem, så kände vi ändå att vår lägenhet är ganska rätt i tiden med alla vitmålade väggar, det är bara dedär enhetliga schampoflaskorna som saknas och lite bättre städat typ :P

Stockholm i mitt hjärta...

Jag ligger lite efter med min uppdatering, men jag hoppas ni har överseende med det, jag har ju ändå semester. Förra söndag kväll for vi alltså till Stockholm. Hälsade på min mans faster, var på allsång på skansen, gick på medeltida museet. Och var hemma igen på natten till fredag.Måns himself...Som en kort person på 160 cm som jag är, så kan jag meddela att man inte såg så mycket. Det var min man som tog alla bilderna. Speciellt besvärligt var det då alla föräldrarna tydligen hade något behov av att slänga upp sina ungar på axlarna genast då det kom någon kändare låt. Visst jag kan förstå att ungarna gillar Veronica Maggio. Men då Eric Amarillo klämmer i med ”Om sanningen ska fram vill du ligga med mig då” så kan jag inte riktigt förstå varför det dyker upp en mur av barnryggar framför oss, jag menar VILL föräldrarna att ungarna ska gilla den låten? Men vi fick nog många bra kort ändå. Och det är väl stämningen och minnena som är det viktiga trots allt.Sara Varga var söt som vanligt.Och då tv-sändningen avslutades och en stor del av publiken for så kunde även jag se artisterna :)Alla som var med.Självklart passade vi ju även på att se på lite djur då vi var på Skansen.Utanför slottet träffade vi även på vaktparaden.
Denhär glassen har jag sett fram emot men orkade inget mera efter jag ätit maten på måndagen, så vi kom tillbaks på tisdan och åt bara efterrätt :)Sista dagen då vi inte orkade gå mera i centrum så tog vi tåget till Solsidan, bara sådär för nyfikenhetens skull.

Dagens fråga?

En liten utmaning till er alla! Vad är det för löv på bilden? Alla som är från landet borde veta detta :)
Svaret får ni nästa vecka (förutsatt att någon har gissat på något).

7:e offret

Landsbygdens folk slår till igen…


Landsbygdens folk är en bra tidning, nu har jag klubbat 7 getingar med den.

It has arrived!

Jag känner att jag kanske lämnade er mitt i nyfikenheten med mitt förra inlägg, men som ni kanske förstår av min frånvaro så, jo! båten kom. Måndag morgon kl 10.01 backade han in på villavägen, precis som vi kommit överrens. Båten var vit å fin, men vi saknade ju båtmotor också. Så det blev en tur till stan, vi hittade en Honda motor från 2006 till en bra pris, så den fick det bli, vi fick hämta den på tisdag eftermiddag. Sedan skruvade vi hela tisdagkväll för att få fast alla kablar och grejer, och ännu på onsdag behövde vi fara å köpa det sista som behövdes innan vi kunde testa båten, ni vet sånt som bensin...

På onsdag eftermiddag blev det med andra ord premiärturen med båten, en liten sväng bara nära villan för att testa om den flöt och om motorn fungera, det hade tyvärr börjat våga lite mera så vi for inte nå längre bit, det fick istället vänta till torsdag morgon då vattnet var lugnt och fint då for vi runt och tittade på andra sidan av de närmaste öarna.

Och nu bilder på vår nya skönhet...Kraven vi hade då vi valde båt var att den ska gå att ro men man ska även kunna fara på lite utflykter med den. Och att vi ska klara av att flytta den själva, vilket vi även kunde göra. Min man och jag flyttade båten med motor på härifrån ner till vattnet för hand.
På söndag far vi med båten till Stockholm...Med en annan båt alltså, av modell större...
Dagens fråga?

Blir det någon båt idag?

Vi skulle ju egentligen ha fått vår båt på torsdagen före midsommar… men nu blev det inte riktigt så. Förklarningen var att ”det har kört ihop sig lite…” Vår gissning är att den hade fastnat i formen, eftersom den har varit där sedan förra sommaren… Men nu ska den tydligen ha lossnat och vara klar, och enligt ny överrenskommelse så borde vi få den idag. Mycket spännande! Ni får vänta ivrigt på svaret…Hade vi fått den på torsdagen så som det först var tänkt så skulle vi på midsommarn haft möjlighet att ro runt här i månskenet och ge det ensamma lilla mås-skrället lite sällskap…


5-års förlovningsdag

Idag är det 5 år sedan vi förlovade oss. Här kommer en liten kärlekssång och en Jane Austen-inspirerad video dagen till ära…Semestermaten

Jag fixade en marängtårta för att fira semestern (samt att det imorgon är vår 5-års förlovningsdag). Den blev inte riktigt som jag tänkt det, den fastande på pappret så det blev en 1-våningstårta istället för 2 våningstårta, men den var god ändå :)Sedan blev det även grillat till kvällen. Första gången jag testade på att laga champinjoner själv, men de hade nog fått vara en stund till på grillen. Men man blir ingen grillmästare om man inte övar, och eftersom det bara är jag som äter svamp i detta hem så får jag fixa dem själv om jag vill ha
Min man utbrast plötsligt igår kväll ”tänk va skönt att vi inte behöver gifta oss denhär semestern”. Jag tror han tyckte att vår 2 veckors semester förra sommaren var lite intensiv… Nu har vi 4 lediga veckor och inget bröllop.


Det här med att ligga lågt...

Vi hade tidigare i sommar sagt att vi skulle bjuda hit mina föräldrar någon gång under sommaren då pionerna blommar, eftersom de är så fina och mamma och pappa på samma gång kunde komma å se på vår hustomt. Sagt och gjort, pionerna började blomma och vi bjöd hit mina föräldrar till idag. (Detta gav mig även en orsak till att storstäda hela lägenheten inför semestern som förövrigt har börjat Nu).

Men tror ni inte att ovädret igår gjorde att nästan alla pionerna slogs ner och numera ligger längs med marken… så typiskt! Men jag tror mamma och pappa var lika nöjda med sitt besök ändå.


Eftersom de ändå låg ner kände jag inget hinder mot att ta in en stor bukett
och för att ni ska förstå hur otroligt stora blommorna är...


RSS 2.0