Rhodos

Längtar tillbaks till värmen i Rhodos...

Några bilder från vår resa 2009.


Söndagssysselsättning

Trots att vi inte haft nå planer för idag, och vi steg upp först efter kl. 10 så har vi ändå fått lite uträttat även idag. Vi har surfat en del om husbygge, varit på promenad längs en väg jag aldrig varit till förr, sett en dålig film. Åså har jag stekt plättar. Problemet nu är bara att vi är lite för mätta för kvällsmat, men borde ändå äta något än ikväll...i-landsproblem med andra ord.

Har även kommit på lite sysselsättning inför vintersemestern, som jag ännu inte riktigt vet när vi ska ha.


Tips till fredagsmys

Pirkkas Cheddarjalopenos som man hittar i frysdisken är riktigt goda. Passar bra då man sitter i tv-soffan och kollar film.Tummen upp för dem!


Fire walk with me

Efter att ha sett hela Twin Peaks serien så märkte jag att det även finns en film som handlar om Laura Palmer innan hon blev mördad. Jag ville ju självklart se den filmen. Men den var inte så bra, eller egentligen var den ganska dålig. Och om man tänkt se serien så ska man absolut inte se filmen före, spoilervarning.

Men Bob är fortfarande lika creepy.Kan inte hjälpa det men filmomslaget får mig att tänka på Baywatch, vet inte riktigt varför, kanske för att det ser ut som att hon har en simdräkt på sig?
Salander

Nu har även jag tagit ett steg framåt i allmänbildningen genom att ha läst klart alla tre böckerna om fröken Lisbeth Salander. Har ju förståss alla tre filmerna, men det hör ju liksom till att man även ska ha läst böckerna. Jag läste de två första i sträck före jul, men efter det fick jag lov att ta en liten paus p.g.a. allt för livliga drömmar på nätterna. Men nu har jag även läst klart den tredje boken. Måste nog hålla med alla andra om att de var väldigt bra, bättre än filmerna eftersom filmerna är något förkortade.


Husvisning

Min man och jag var på vår första husvisning igår. Vi var inte intresserade av den husmodellen men det var samma husbolag som vi funderar på att köpa hus från och storleksmässigt skilde det inte så mycket mellan husmodellerna. Vi talade även med försäljaren och bokade en tid för att kunna diskutera kostnader lite närmare.

De som känner oss vet att vi har planerat husbygge under en lång tid, riktigt lång tid för att vara ärlig. Vi insåg i vintrast att de äldsta husbroschyrer vi har är från 2005, så man kan väl inte direkt påstå att vi hastar fram något beslut. Men det har varit bra att fundera under så lång tid, nu vet vi vad vi vill ha och drömhuset har med åren ändrats från stort 2 våningshus med dålig planlösning till mindre 1-våningshus med bra planlösning. Nu skulle det bara vara intressant att se ett sånt hus i verkligheten också, och det skulle inte heller skada med en lottovinst :)


Planlösningen för det hus vi funderar på att bygga:


Beroendeframkallande

Jag har äntligen kollat klart hela serien av Twin Peaks. Kanske mitt liv snart kan gå tillbaks till det normala. Måste få påstå att jag blev positivt överraskad av serien. Jag har haft boxen liggande hemma i något år redan, men inte kommit mig för att börja kolla. Då jag äntligen började se den så kunde jag inte sluta. Ville bara se fler avsnitt hela tiden, och kunde inte låta bli att ligga och fundera på det då jag skulle sova.

Egentligen är serien ganska underlig, det är ett otroligt överspel och i slutändan så lämnade en hel del fortfarande på oklart. Jag kan inte få bort dess musik från min hjärna. Jag har obehag av långhåriga män i jeansjacka och för personer som skrattar hysteriskt åt ingenting, och dvärgar! jag kommer att vara rädd för dvärgar en tid framöver, och som tur har jag tagit ner våra röda julgardiner i vardagsrummet. Och svart-vitt-mönstrat golv är ingen höjdare just nu, och jag har något underligt begär efter paj. 

 


Trevlig vändag

Har inte skickat nå vändagskort i år. Men önskar ändå alla en trevlig vändag!


Byteshandel...

Idag har jag klippt håret på min man och han har masserat mina axlar. Båda är nöjda över den lyckade byteshandeln.

Någon städning blev det dock inte idag. Vet inte riktigt vart dagen försvann.

Idag saknar jag...

Med tanke på att det varit -27 grader där ute idag så har saknaden varit extra stor. Jag vill ha en varm härlig bastu. En öppen spis och en mysig katt att ha i famnen.
Bankrån...

Ett av problemen med att bli äldre är att man måste betala bankavgifter för sånt som är gratis för ungdomar. Som 26-åring är jag med andra ord ingen ungdom mera. Och jag fick ännu en gång se över mina bankärenden. Det lönar sig inte mera att ha sina besparingar och placeringar utspridda på 3 olika banker.

Så igår gjorde jag slag i saken och avslutade det 6-åriga förhållandet med lill-banken. Hur ekonomiskt motiverat det än var kände jag mig allt som en bov då jag gick in till närmaste kontor som efter vår flytt 2009 numera ligger 130 km från vårt hem. Att säga åt den trevliga mannen som även hjälpte mig att öppna kontot för 6 år sedan vad mitt ärende gällde, var en sak. Men då han även efter alla dessa år kom ihåg mitt efternamn utan att jag varit till deras kontor under de senaste åren, och utan att jag bokat tid, då kände jag mig mer än uslig. Jag använde dem då det var gratis, men då det blev dags att börja betala då sticker jag. Nåja, gjort är gjort, och med tanke på avståndet så är det inte heller motiverat att ha dem kvar som min enda bank. Och i slutändan har de nog fått sin andel ändå.4-års kalas

Vi har varit på 4-års kalas idag. Tårta, popcorn, ballonger och serpentiner äkta barnkalas med andra ord.

Passade även på att på vägen dit lämna in min mans skidor för vallning, för att kunna plocka upp dem på nytt på hemvägen, vilken lyx!

halv 6 hos mig...

Har sett en hel del på programmet Halv 8 hos mig och blivit lite inspirerad. Så ikväll blev det halv 6 hos mig...eftersom vi skippade förrätten och det bara var min man och jag så blev det inte riktigt halv 8...:)

Varmrätt: Klyftpotatis med rökt lax och  sallad.

Efterrätt: Vaniljgräddglass med mörkchoklad.
RSS 2.0