Fredagshumor


Morgondagens bröllop

Ni kommer väl ihåg att det är kungligt bröllop imorgon (som om någon skulle ha kunnat missa det) här är i alla fall en sneak peak från repetitionen :D


Den tiden på året…

Det är nu den tiden på året då jag förvandlas från en filmfreak till bokmal… Jag tittar knappt på tv, och surfar väldigt lite på internet. I påskhelgen blev jag klar med Dan Browns Änglar och demoner. Jag läste även Jane Austens Stolthet och fördom på två dar. Idag har jag varit till biblioteket och lånat Northanger Abbey och Övertalning, har beslutsångest över vilken jag ska börja med…

Nötskalle!Har tonat håret, det blev hasselnötsbrun.


Trädgården fixad

Trädgården fick sig en rejäl uppstädning igår, det enda som är kvar att göra idag är att bära bort alla högar med torkat gräs och kvistar. Men svettigt var det, fast jag hade linne så rann svetten. Det var betydligt svettigare än då jag var på länk i lördags. Å så blev jag lite brun på armarna också.
Scilla och krokus har blommat i över en vecka nu.


Häxan och haren

Vi har haft över 16 häxor på besök, eller egentligen har det varit en brokig skara av häxor, harar, katter och troll. Vi trodde inte att vi skulle hinna stiga upp innan de första kom med tanke på att det gick på det viset förra året. Men de var senare i år, ca. 10 tiden kom de första, det var en katt och en hare. Haren stod och tryckte nosen mot fönstret på dörren då jag skulle öppna. Vi har även haft en häxa springandes på gräsmattan utanför köksfönstret, så livat har det varit här. De fick varsin Marianne lakritstång och en Pihlaja- godis i utbyte mot ett påskbrev.

Ikväll blir det påskbrasa hos svärföräldrarna. Glad påsk till er alla!Vi har några lakritsstänger kvar ifall någon känner för att klä ut sig och komma hit :)Påskbreven är här en invecklad tradition där det gäller att vika pappret rätt.

Påskbrasa


Tomten!

Vi var och tittade till tomten idag. Och i fall ni undrade över julgranen, så är det nämligen så att vi har haft julgranen i en sopsäck i vårt förråd, och vi tog med den nu så vi kunde slänga den i skogen, konstigare än så var det inte.


Vi kanske bygger vårt hus här...eller här...här?utsikt från köksfönstret?vår gräsmatta?Skönt att man ännu har bra tid på sig att fundera :)


En förvirrad julblomma...

Då julen var över och jag skulle städa bort julblommorna, så la jag denhär blomman i en kruka. Vi har liksom inget stort urval av lediga krukor, så det fick bli den gula (den enda lediga vi hade). Men det blev tydligen lite förvirrande för julblomman, för nu tycks den tro att den är en påskblomma...Söta små vita blommor har slagit ut såhär lagom till påsk...


Nya favorit plågan

Det här är den nya favorit plågan som snurrar i mitt huvud. Än så länge är den väl inte direkt någon plåga, men jag gissar att de kommer att spela den så mycket i radio att den är en plåga innan sommaren ens hunnit börja.
Skönt med 4 dagar ledigt, har väl inga stora planer men tillräckligt för att jag ska säga förvirrande kommentarer så som ”Vi ska komma ihåg att ta med oss julgranen om vi far till tomten imorgon…” var det någon som hängde med där? :)

Den finska bakfyllan…

I måndags var det nog många som vaknade upp i Finland och undrade vad tusan var det riktigt som hände igår? Hade allt bara varit en dålig dröm? Eller hade det hänt på riktigt? Det var minst sagt lite svårt att smälta att vart femte finländare som röstat hade lagt sin röst på Sannfinländarna… Jag undrar om det även finns någon statistik på hur många som är fulla då de röstar, jag menar det är ju ändå Finland vi talar om… det skulle väl kanske kunna röra sig om ca. vart femte röstare, eller…?

Men eftersom resultatet ändå blev som det blev så måste jag ändå medge att bästa botet mot deras popularitet är nog att ta med dem i regeringen. Låt dem vara med och bära hundhuvudet då de tuffa besluten ska göras. Om de inte klarar av det så blir de ju tvungna att avgå, och om de mot förmodan klarar det så lär inte deras röstare att välja dem på nytt. För som många redan konstaterat, det var inte 19 % av befolkningen som röstade på Sannfinländarna, utan de röstade mot de andra partierna. Men jag är i alla fall glad för en sak, och det är att Simon Elo, som är ordförande för deras ungdomsförbund, i alla fall inte kom med. För hans mål är inte bara att ta bort skolsvenskan, utan även att göra svenskan till ett minoritetsspråk, och helst vill han ha bort finlandsvenskarna helt och hållet. Han var bland annat med i Agenda (inslaget börjar ungefär 37:11) Han har även lagt upp en irriterande ”reklamfilm” på YouTube (jag vet, jag borde inte sitta och surfa på sånt här, man blir ju bara bitter)

 
Men det skulle kanske vara en idé att presentera Simon och de andra pojkarna i ungdomsförbundet för Inga from Sweden, så kanske de inte skulle hata svenska så mycket. De kanske t.o.m. anstränger sig så pass mycket att de lär sig någon svensk raggningsreplik…


Fredagshumor


Presentkort

Hade ju glömt bort att vi fått ett presentkort, så nu får vi tidningen i 3 veckor...
Har för övrigt varit på vårens först länk idag. Det var så otroligt tungt! Måste fara snart igen så det börjar gå lättare. Förstår inte hur det kan kännas lika tungt nu som förra våren, med tanke på att jag förra våren inte hade sprungit på flera år typ… Nåja, skönt var det i alla fall, även om sandvägen var lite väl blöt ännu. Dessutom så såg jag vårens första fjäril, eller 2 t.o.m. kan ju hända att de funnits redan en tid, men sånt upptäcker man ju inte då man bara sitter inomhus…


Den magiska lampan

Det här med att vara ute i god tid brukar jag vara expert på, vilket även detta är ett bevis på. Vi har inte börjat bygga vårt hus än, vi har inte ens beställt det än. Vi har inte börjat på med grundarbetet och inte ens ansökt om bygglov. Vi har inte ens löst hur vi exakt ska göra med tomten som vi tänkt bygga på och som min svärfar fortfarande äger. Jag har inte ens sett den tilltänkta byggplatsen IRL, utan bara på kartan och förståss kört där förbi… Men en lampa till vårt blivande vardagsrum har jag hittat. Jag är förtrollad, jag vill ha den! Antar att jag inte har ett enda rimligt motiv till varför jag skulle köpa den redan nu. Den är ju inte ens särskilt billig, och risken finns ju att jag tröttnar på den innan den ens skulle få hängas på sin plats. Så vad gör jag då? Det är väl bara att vänta och hoppas på att den finns kvar då huset är klart?


På bilden är den vit, men den jag egentligen vill ha är svart. Och den är t.o.m. ännu snyggare i verkligheten!


Will Smiths dotterjisses tjejen är bara 10 år! Och så otroligt lik sin pappa.

Kvällsläsning...Vad gör ni då ni har tråkigt?


Av julskinkanHade en bit julskinka kvar i frysen, så det blev hemmagjord pizza...


Kalas kalas kalas

Det är många kalas nuförtiden. Förra helgen hade min man kalas. Idag var vi till min morfar eftersom han fyllde 85 år i går. Och imorgon fyller min mans bror. I övrigt har vi inte gjort så mycket, har äntligen hunnit med att se The social network som vi har haft här hemma ett bra tag redan. Och så har jag ju glömt att skriva att vi äntligen har sett ett hus av den modell som vi tänkt bygga, jejjj! Det var riktigt snyggt!

Statistikmiss

Jag vet inte men det är något med min besöksstatistik som inte stämmer, jag kan inte riktigt lägga fingret på vad det kan vara men av någon orsak så har jag svårt att tro att den stämmer… bara en magkänsla liksom…Hur många 7:e finns det i april nu igen...?


Fredagshumor


Intresseklubben antecknar…

För den intresserade kan jag meddela att tråden i munnen från visdomstandsoperationen är borta nu. Då de tog bort tanden fick jag ett stygn, de sa att tråden skulle smälta bort av sig själv. Hur det skulle gå till har jag gått och funderat på i nästan 2 veckor. Skulle jag märka av det? Skulle jag svälja tråden då jag åt? Men mysteriet är nu löst, den lossnade igår då jag nös.

Vår tid - Vårt LandDen blev ju riktigt bra. Av finlandssvenska artister för tolerans och öppenhet.

Grisar kan flyga…

Jag har aldrig röstat i ett val. För mig har det helt enkelt verkat onödigt, det har aldrig funnits någon som jag tyckt varit värd att rösta på. Men man ska aldrig säga aldrig, att Mari Kiviniemi blev Finlands stadsminister lägger jag i ungefär samma kategori som att ”om grisar kan flyga” eller ”att helvetet fryser till is” så därför har jag nu bestämt mig för att rösta för första gången i mitt liv. Inget ont som inte för något gott med sig eller hur de nu brukar säga…

Nu återstår bara problemet med att komma på vem jag ska rösta på. Jag vet i alla fall vem jag inte ska rösta på. Det blir ingen från centern, vill inte på något vis stöda att Kiviniemi blir stadsminister igen. Och självklart blir det ingen av Sannfinländarna. Hörde en intervju med Timo Soini där de diskuterade hur mycket en minoritet egentligen får kosta, hans svar var att en minoritet kosta alltid mer än en majoritet, på samma vis som folk i glesbygden alltid kostar mer än folk i stan… so, yes! He really does hate me. De gröna har ju en bra linje då det gäller kärnkraft… men, jag vill ju inte stöda samma parti som landets djuraktivister. Längre än så har jag inte kommit än, ska försöka hitta en passlig kandidat att rösta på.

För övrigt tycker jag att vi från Finlands sida kunde hjälpa till lite med Egyptens återuppbyggnad, hörde att de har problem med att utse en ny ledare. Jag tycker vi skulle kunna vara så pass givmilda att vi skänker Mari Kiviniemi åt dem för en sådär 20 år ungefär. Jag menar, de är ju vana med tjuriga ledare från förr, så det ska nog gå bra. Har de riktigt tur så kanske hon envisas med att Egypten ska orientera sig norrut och börja höra till Europa istället för Afrika.


Mari Kiviniemi, ” – Jag ändrar mig inte eftersom jag har rätt”. (Det är sällan man hör talas om kvinnliga diktatorer nu för tiden.)


Stilig herre på besök

Idag har vi haft 29-årskalas. Det var inte bara denhär stiliga herren som kom på besök utan även min mans föräldrar, hans bror och mina föräldrar. Mina föräldrar har inte varit hit och hälsat på sedan 2009, åren går så fort ibland.Det är väl ändå häftigt att bo på landet, man behöver inte ens gå ut ur lägenheten för att få såna här foton.


Grattis Älskling!

Idag fyller min söta make 29 år, nästa år blir det stort kalas. Men redan i helgen kanske det blir ett litet kalas, med tårta. Tänka sig att han bara var en 20-årig ung man då vi träffades, vad tiden går fort då man har roligt!


Fredagshumor


RSS 2.0