Silverfiskar i sängen och möss på taket...

Ingen kan påstå att vi inte har husdjur. Denna sommar var vår första sommar i vår nya lägenhet. Jag tror att den extremt varma och fuktiga sommaren kombinerat med att jag inte hade mycket extra tid över till städning p.g.a. bröllopsplaneringen bidrog till att vi fick se kryp vi aldrig sett förut. Det började redan i juni med att jag hittade en klokrypare på badrumsgolvet, de som inte vet vad det är får googla. Det var nämligen det jag också gjorde när jag hittade krypet. Jag fångade in det med ett papper och ett glas, sedan satt jag med det instängda krypet bredvid mig och sökte efter vad det kunde vara. Det visade ju sig att det inte var farligt så jag slängde ut det lilla nyttodjuret levandes.

Julimånad kom med stormsteg och jag hade verkligen inte tid att städa, tänkte bara att jag tar det sedan efter bröllopet då jag har tid, inget att stressa med, dammråttorna finns ju kvar senare också. Den inställningen hade jag ända tills jag en dag skulle ta fram en låda som jag hade under sängen, och hittade en snabb skräckslagen silverfisk. Den fick inte samma fina öde som klokryparen...och denna gång behövde jag inte googla, även om jag aldrig sett en silverfisk på riktigt förut. Jag hittade även några av han vänner mellan madrasserna, fick obehag och storstädade. Det var även orsaken till att vi köpte nya bäddmadrasser samma vecka.

Nu har det börjat bli svalare utomhus, och t.o.m. minusgrader på nätterna. Det är en tid sedan jag såg en silverfisk senast. Däremot hörde min man och jag ett underligt ljud då vi satt och såg på tv. Men då vi stängde av ljudet på tv så hörde vi det inte mera. Några dagar senare då jag var ensam hemma hörde jag det igen, och väldigt tydligt...Vi har möss på innertaket. Grr...Livet på landet är väl ändå underbart. Borde kanske se det här som en perfekt orsak till att skaffa katt.

Kvällens Idol-favoriter

Mina favoriter i kvällens Idol är helt klart Jay och Minnah!

På killsidan så gjorde även Daniel och Simon ett bra jobb. Men på tjejsidan är Minnah överlägsen. Michaela gjorde en hyfsad insats, men man glömmer bort henne då hon sjungit klart. Malin lyckades verkligen inte bra. Hon försökte vara något som hon inte är. Det handlar ju ändå inte om att imitera, utan att vara en egen artist.


jejj...

Jag har baka äppelkaka...

Och  t.o.m. diskat efter mig!

Alice!Har äntligen sett Tim Burtons Alice in Wonderland, så vackert. Rekommenderas verkligen. Matt Lucas från Little Britain är perfekt som tvillingarna Tweedle-Dee & Tweedle-Dum :)The Social Network

Älskar låten i denna trailer, det är flickkören Scala från Belgien som sjunger Radioheads "Creep". Flimen verkar ju också intressant :)


förberedelser inför Thailand

Jag längtar till vår bröllopsresa till Thailand, det ska bli så skönt med lite värme och avkoppling mitt i värsta höstslasket. Funderar mycket på vad vi ska göra där, vad jag ska packa med mig, och vad jag ska shoppa där. Har börjat med lite förberedelser inför resan. Har köpt solkräm (jo, man kan säkert köpa solkräm där också, men här vet jag att jag får den sort jag vill ha). Köpte även ett par vita tunna långbyxor att ha då solen är som värst eller för att skydda benen om (då) jag bränt mig (jo, det finns kläder där också, men eftersom jag antagligen behöver dem redan första dan så är det lika bra att köpa innan resan).

Min man har också börjat förbereda sig inför resan. I helgen kollade han på youtube på tsunami och hajattacker i Thailand...

stackars Paris

Tycker att Paris Hilton har haft det lite besvärligt sista tiden, så jag tänkte att vad kan jag göra för att denna lilla rika flicka ska bli lite gladare? Och då kom jag på det, jag bokar ett rum på Hiltons hotell. Sagt och gjort, idag har jag bokat rummet. Hoppas nu att detta glädjer stackars Paris, hon får ju åtminstone lite mera pengar till kokain.

en regnig dag...

har sett 3 filmer, ätit tortillas och godis, och druckit cider...vad annat kan man göra då det regnar och man inte vill städa.

Cheeky Monkeys, så söt man kan va :)


duktiga jag

Är så glad att jag orkade med zumba idag, känner redan att jag kommer att vara mycket piggare imorgon. Nu är det tacosgratäng och Idol som gäller :)

Fru-möte

Är trött idag, det blev en lång dag igår som avslutades med ett fru-möte. Vi var 3 vänner, som numera alla är gifta, som träffades och pratade och bytte bilder. Så nu har jag ännu fler härliga bilder från bröllopet. Vem vet, kanske det dyker upp någon till bild här på bloggen. Men som sagt, idag är jag trött, borde orka med Zumba ikväll, men helst skulle jag bara vilja va hemma och se på tv och äta tacosgratäng :)

Cool Guys Don't Look At Explosions


Friends...varje kvinnas rätt

Sitter ensam och ser på Friends, älskar den serien. Det borde vara varje kvinnas rätt att ha boxen. Den är perfekt att se på oberoende tillfälle. När man är ensam, när man inte är ensam. För att bli glad när man är deppad, eller för att hålla upp humöret när man redan är glad ;)
till polisstationen

Var till polisstationen idag och hämtade ut mitt nya körkort och pass. Haha...såg verkligen rädd ut på mitt nya passfoto, men men...jag behöver ju bara ha det på mitt körkort i 44 år till ;) nee, inte var det så illa, bara det att jag gillade mitt förra körkortsfoto så mycket. Men det nya fotot var ju betydligt bättre än det jag hade i mitt förra pass.


Älskar denna katt...


Zumba ikväll

Ska på höstens första Zumba-pass ikväll. Har absolut ingen energi till att fara, men det brukar kännas så mycket bättre då man har varit så jag ska nog kämpa mig dit. Hoppas bara att det inte hinner börja regna tills ikväll, i så fall blir de blött att cykla dit…


väckning kl 5

Hade väckning kl 5 imorse, jobbet kallade.

Det har blivit mörkt att köra på morgonen, spände ögonen i dikeskanten för att se om det kom nå älgar, enda som hände var att en svart katt sprang över vägen.

Gillar verkligen Rihannas röst i denhär låten.


Tatuering i Thailand?

Ska på bröllopsresa till Kata beach i november, och har plötsligt fått för mig att jag ska passa på att laga min första tatuering där?! Att laga en tatuering är något som jag funderat på väldigt länge redan (ville ha redan då jag gick i högstadiet). Hade tänkt boka en tid till hösten, men det visade sig vara lättare sagt än gjort, de ställen som finns här där jag bor är endera sjaskiga eller har 1 års väntetid...

Att tatuera sig i Thailand är något som jag aldrig förut tänkt mig med tanke på smittorisk så som hepatit c och hiv...Men då jag surfade runt på vad man kan göra på Phuket så insåg jag att det var väldigt vanligt att tatuera sig där och många tycks ha gillat Army Freedom Tattoo på Karon beach...så vem vet, kanske jag vågar?

Någon som har erfarenhet av tatuering i Thailand?

BrudbukettenMin brudbukett med passionsrosor och havreax
Min mans matchande corsage :)


Bilder av bröllopsdukningen

Lite bilder från bröllopsdukningen
Tema för festen var vitt, ljus, björkar och röda rosor :)

RSS 2.0