Svenska skidlandslagets fusk

...på fångarna på fortet. Blev riktigt irriterad av finalen i Fångarna på fortet. Skidlandslaget mot kampsportarna, vem tror ni vinner? Gundes lag förståss. Inte så att jag har något emot skidlandslaget, jag har ju skidat själv då jag var yngre, men det hade varit trevligare om de vunnit med rent spel. Fusket kunde inte vara mera uppenbart eftersom de till stor del gjorde samma banor som det andra laget gjort i den första omgången. T.ex. Då Robin från skidlandslaget klättrade på samma rep som Musse från Kampsportarna klättrat på förra gången. Trots att Musse väger mindre än Robin, så var det ändå som att Musse var för tung för den cellen...undrar varför...


 

Och på samma vis fortsätter det genom hela programmet, Charlotte Kalla lunkar på i maklig fart på löpbandet och får nyckeln. Samma nyckel som Magdalena från Kampsportarna misslyckades med att ta fast hon på kuppen slogs blodig av den höga farten på bandet. Eller vad sägs om denhär styrkekampen mellan Usama och Robin, linan är lika hög för dem båda även om Robin är betydligt längre...Robin har ryggen böjd som en banan och vid vissa tillfällen även vinkel i armen, vilket enligt reglerna inte var tillåtet.Jo, jag vet...det är bara på lek, och Svenska skidförbundet kan behöva lite extra pengar. Och vem är det som sist och slutligen fuskade? Skidlandslaget, Gunde eller tv4? Det kan hända att skidlandslaget vunnit hur som helst. Men hade det varit rättvist så skulle det åtminstone varit lite spännande som tv-tittare.

Stuck in 2009

Jag håller på att ordna upp mina fotoalbumar, som en del av nyårslöfte nr. 4. Jag har nu blivit klar med delen 1984-2009, men där är jag fast. Måste börja framkalla mera foton för att komma mig vidare.
En bild från hösten 2009 då vi renoverade vår lägenhet.


Ivrig igen...

Jag skulle egentligen ha tillbringat helgen med att festa på Stureplan med de andra små liven...men jag börjar känna mig lite för gammal för att orka med sånt, been there done that. Eller så är jag bara lite för mycket gift då jag hellre är hemma med min man. Och helgen har varit riktigt bra, jag är ivrigare än jag varit på länge. Jag gillar att planera. Men ibland kan något som ligger en bit in i framtiden bli för planerat, så det inte längre är roligt att planera. Då kan det kännas skönt att plötsigt ändra sina planer helt, och börja om från början. Så nu är jag lika ivrig som jag var för ca. 3-4 år sedan, och kan knappt vänta på att det ska bli vår.

Medans jag skrev märkte jag plötsigt att jag blöder på mitt högra pekfinger, hur sjutton gick det till? Och var är "pickan"-tanten med sitt Hb-test nu då man ändå gjort halva jobbet åt henne?


Dagen då man grälar

Enligt en Brittisk undersökning grälar par ca. 312 gånger om året! (Hur kan de hinna med det). Och torsdagskvällar lär vara värst. Förståss så handlar det inte om stora gräl, utan mera tjafs typ att släcka lampan och gå ut med soporna.

Men jag har en teori om varför torsdagskvällarna lockar fram grälsjukan hos par. Det kan bero på att man har haft en lång arbetsvecka bakom sig men det är ännu inte helg. Det är som min man brukar säga: ”tisdagar och torsdagar är onödiga dagar”. Måndag är första arbetsdagen, man är utvilad från helgen. Onsdag är mitt i arbetsveckan, och fredag ja då blir det ju helg igen. Men tisdag och torsdag är bara onödig utfyllnad. Så det är kanske därför många par grälar på torsdagskvällar, man är trött men det är ännu inte helg. (Jaja, jag vill inte höra något gäll över att ”alla människor jobbar faktiskt inte måndag till fredag” nä, det är sant men alla par grälar inte heller 312 gånger i året! Statistiskt sett jobbar de flesta människorna måndag till fredag.)

Ikväll ska jag vara extra snäll mot min man, för att inte vara en i statistiken. Artikel om undersökningen hittar ni härÖverlevnad i Savannen


Årskrönika 2010

Hade tänkt fixa en årskrönika betydligt snabbare och betydligt mera ingående. Men nu har jag inte haft tid med det, så det får bli en kort version.

Hela året kan väl i princip sammanfattas med ett ord: Bröllop.

Bröllopsplanerna tog fart redan från första början på året (ja, egentligen redan på 2009 men det var först på 2010 som vi gick från planer till handling). Kyrka bokas, lokal bokas, klänning provas och bröllopsmässa besöktes. Och i den farten höll det på ända fram till 7. augusti. Däremellan hann jag även med en Stockholmsresa, 10-årsklassträff sedan högstadiet och zumbakurs. Jag skidade även för första gången sedan gymnasiet och var på min första 10-kilometerslänk på flera år. Hade en katt för en dag, var till Power Park och ett förlovningskalas.

Efter bröllopet åt vi länge sånt som lämnat från bröllopsfesten, vi har fortfarande lite kött kvar i frysen och en flaska som lämnat från välkomstskålen. Sedan var det bara att börja vänta på bröllopsresan, 2 veckor i Thailand i november.
Under året blev det förutom att se på Kronprinsessans bröllop på tv, 2 bröllop, 3 möhippor och ett oräkneligt antal med filmer.

Livet är orättvist

Fick idag veta att en barndomsvän till mig har fått sitt första barn, men p.g.a. komplikationer vid förlossningen så är barnets framtid i nuläget väldigt osäkert. Håller tummarna för att allt ska gå bra för lilla Alfred och hans föräldrar. Ni kan läsa vad som har hänt på mammans lillasysters blogg ---> Fanny

Bästa bantnings chipsen

Om man vill banta ska man köpa dehär chipsen. Värsta chipsen jag någonsin ätit. Men det fina i kråksången är ju att sålänge man har en chipspåse i skåpet, så kan man ju inte köpa en ny! Vilket resulterar i att man inte äter chips. Nåja, nu blev vår påse i alla fall slängd, med innehållet kvar.


julen är borta

Igår var jag faktiskt ganska aktiv efter jobbet, så nu är alla julsakerna bortstädade. Bättre sent än aldrig. Det har varit mycket på jobbet den senaste tiden, jag är helt slut. Men det börjar snart lugna ner sig.
Idag har vi haft besök, min svägerska och hennes man var på besök, och de fick på samma gång bilder som vi hade tagit på deras bröllop.

Take That comeback

Jag upptäcker nu som då att jag sitter och nynnar på Take That's låt the flood. Den är ganska bra. Jag tror jag var lite för liten då de hade sin storhetstid i början av 90-talet, men å andra sidan har jag väl aldrig varit särskilt svag för pojkband, inte ens i 6:an då en stor del av klassens flickor ville gifta sig med Nick i Backstreet boys.

För de som är intresserade så kommer Take That att fara på turné i sommar främst i Storbritannien men även till Italien, Holland, Tyskland och Danmark. Och för första gången på 16 år är alla de forna medlemmarna med på turné, även Robbie Williams. (Intresseklubben antecknar)Nyårslöfte nr. 3 uppfyllt!

Det gäller att inte sätta ribban för högt då man ger nyårslöften. Mitt tredje löfte var att jag skulle skida fler gånger än förra året. Eftersom jag endast skidade 1 gång förra året, så var det inte så svårt. I dag var vi och skidade för andra gången i år. Och därmed är löftet uppfyllt, men det betyder inte att jag inte ska skida mer i år! Om vädret tillåter ska vi försöka skida 1 gång i veckan tills snön far. Det var nysnö och ca. 0 grader idag då vi skidade, så det var väldigt tugnt men så bra träning. Förkylningen börjar också bli bättre så det gör inte så mycket om man få kämpa lite mera.

Vi konstaterade att idag var första gången som det är plusgrader där ute sedan vi kom hem från Thailand.


Bröllopsdrömmar

Det är över 1 år sedan vi började på med våra bröllopsplaner på allvar och snart ett halv år sedan vi gifte oss. Under planeringstiden drömde jag ofta om bröllop. Speciellt då det började närma sig. Jag drömde mycket om att något skulle gå fel, att man inte skulle hinna i tid till kyrkan, att klänningen skulle bli fel och att blommorna vissnat. Men drömmarna upphörde efter bröllopet, fram tills nu. Nu har jag 2 nätter inom en kort tid drömt om bröllop. Drömmarna går i princip ut på samma som tidigare, men eftersom vi redan är gifta så är det inte till vårt bröllop, utan till en "halvårs-välsignelse". Enligt mina drömmar ska man en tid efter bröllopet på nytt till kyrkan för att få en välsignelse som sedan gör att man faktiskt är lagligt gift. Ungefär som andra skedet i bilskolan...
Och problemet kvarstår, jag har ju klänningen redan från bröllopet, men jag har glömt att boka tid till frissan, eller glömt blommorna...och ja, vi har i princip glömt bort hela välsignelseceremonin och får med andra ord väldigt bråttom.

Men det skulle kanske inte vara så illa om de började införa ett andra skede på bröllop för att äktenskapet ska ha juridisk inverkan, det är mångas äktenskap som inte ens håller i ett halvår.Tyckte att en bild från vårt bröllop passade bra här :)


Filmdiss: 500 days of Summer

Kollade kärlekskomedin 500 days of Summer igår. Inte bra. Första och sista skämtet var bra. Däremellan var det 1,5 timmes undran över när filmen skulle sluta. Dock har jag den ovanan att inte sluta se en film även om den är dålig.Lätt på foten

Igår var min man och jag och skidade, jungfruturen för hans nya skidor. Han hade väl inte skidat på ca. 15 år men det gick bra ändå. Förutom min korta skidtur förra året så är det ganska många år sedan jag senast skidat, men däremot var jag väldigt aktiv som barn bl.a. varit med i junior-FM några år. Försökte att lära honom att skida och det blev bättre hela tiden. Min mamma brukar tycka att jag har en lätt skidstil, min man uttryckte det med att säga att jag var lätt på foten...nåja, det kan ju misstolkas, men det var skidningen han syftade på. Vi siktar på att fara på nytt imorgon isåfall har jag även uppnått nyårslöfte nr. 3 vilket var att jag skulle skida fler gånger än förra året.

Idag har jag jobbat både på nyårslöfte nr. 1 och 2. Jag har med andra ord bakat lingonkaka, blåbärsbullar och hemmalagad pizza med annan typ av fyllning än vi annars brukar ha.

1 % för lite...

Jag hade mina nya jeans på jobbet idag, stuprörsjeans. Det var - 27 grader där ute då jag vaknade på morgonen, så jag skulle självklart ha långkalsonger under. Efter julmat, med nya jeans och långkalsonger under kändes det lite som att de 2 % elastan som jeansen innehåller var 1 % för lite. Men jag vet, de töjer ut sig så småningom. Det kändes bara lite tight på morgonen, men det hann bli bättre redan innan jag kommit hem.

Och samma sak med päroncidern efter jobbet, det kändes som att det var 1 % för lite alkohol i den...

Naken gran

Jag är trött, därför bloggar jag inte så mycket just nu. Det är mycket på jobbet och jag är fortfarande förkyld. Man kan väl konstatera att då man lagar kvällsmat och blir lycklig av att hitta en färdiglagad sallad i kylskåpet som lämnat från kvällen innan, då är man trött.

Granen har jag i alla fall orkat klä av, nu ska den bara kastas ut, så småningom, kanske imorgon...eller på torsdag.


Nyårslöften 2011

Brukar inte vara så mycket för nyårslöften, men i år har jag faktiskt gett några löften, eller snarare riktlinjer så det blir inget straff om jag inte håller dem.

1. Baka mera (men eftersom jag även tänkt lite på hälsan så får det bli mera bröd än bullar)

2. Testa på mera ny mat (börja använda lite av alla de matrecept jag samlat på mig under åren)

3. Skida fler gånger än förra året (vilket betyder fler än 1 gång)

4. Städa upp bland mina gamla saker.

5. Läs minst 3 böcker. (Jaja, inte vilka böcker som helst, utan jag har 3 böcker jag vill läsa men inte tagit mig tid till ännu.)


Åså är det ju förståss dethär med hälsa och vikt, men tänker inte ge något speciellt mål med det utan tycker det redan finns med i de 3 första punkterna.


Inledde 2011 med bröllop!

Det blev inget bloggande igår, vi var nämligen på bröllop! Hela dagen gick åt det. Det var ju mycket som skulle fixas och kommas ihåg, håruppsättning, smink, kläder, komma ihåg att ta med kameror med laddade batterier, och cd-skivorna med musik från vårt bröllop. Sedan skulle vi ju köra i 1,5 timme också, och dessutom vaknade vi ju inte sådär jättetidigt eftersom vi varit uppe till kl. 2 natten innan. Men det var ett fint vinterbröllop med facklor, levande ljus och mycket snö, och framför allt så blev de ju gifta!

På hemvägen stannade vi till hos mina föräldrar och berättade den goda nyheten om att deras svärson köpt skidor, så det blev ett och annat vallningstips innan vi kom oss hem. Idag vaknade vi sent, eller åtminstone jag. Steg upp först kl. 12 men å andrasidan så är jag ju förkyld också. Kan inte fatta att denhär helgen börjar bli slut redan, vi skulle ju ha så många lediga dagar. Granen åker nog snart ut också den barrar så det bara rasslar om den.

RSS 2.0