Japansk reklam

Något säger mig att denhär reklamen skulle bli anmäld till reklamombudsmannen om den visats i Svensk tv...Men i Japan är det ok! :D
fredag kväll

Denhär veckan har gått otroligt fort. Vi kom ju hem på tisdag morgon, så tisdag gick åt till att sova och handla mat. Har ingen aning om vad vi gjorde på onsdag, men fort gick dagen i alla fall. Torsdag städade vi lite och hälsade på svärmor och svärfar. Och idag har vi hälsat på mina föräldrar. Imorgon är det lilla-jul och vi har inte julpyntat än. Imorgon ska vi besikta bilen och handla mat.
Då vi bestämde oss för att ta en ledig vecka även efter vi varit på resa så fantiserade jag om hur man skulle hinna julstäda, julpynta och t.o.m. julbaka under den veckan så att då lillajul kommer skulle vi bara kunna mysa och ha julstämning. Men så gick det inte. Och jag är fortfarande trött efter tidsomställningen från resan.

Ikväll ska vi i alla fall se på Idol.

massage på Kata beach

Under vår 2 veckors semester var jag 6 gånger på massage och min man var 8 gånger. Vi bestämde oss ganska fort för att testa ett ställe som hette Nipa Thai massage, tjejerna där var klädda i rosa och det såg allmänt trevligt ut. De flesta ställen delar ut lappar med prislista och det verkar som att de har ganska samma prissättning. Då vi var där så hade de lite specialerbjudanden, för 1 timme kostade det

Thai 200 (normalt 250)
Fot 250
Huvud 250
rygg, axlar nacke 250 (norm. 300)
oljemassage (hela kroppen) 300

Och de hade förståss en hel del annat där också. Min man har haft en del problem med ryggen så han tog nästan enbart rygg, axlar och nacke massage. Jag var på det 2 ggr, 3 ggr på fotmassage och 1 gång på oljemassage. Allt kändes riktigt bra. Det ingår ju endel knäckande och det kan ju kännas lite underligt någongång t.ex. första gången då jag insåg att hon satt på knä på mina revben då jag låg på mage. Men det är ju bara att säga till om det är för mycket, och de frågar nog många gåner också om man är ok. Min man har som jag skrev haft en del problem med sin rygg och han tyckte nog det blev bättre.

Jag rekomenderar verkligen att man bestämmer sig för 1 ställe och håller sig till det, då vi kom dit fler gånger så började de bara ta 200 av oss och de lär ju känna ens kropp lite bättre istället för att hela tiden byta. Och vi gav 20 baht i dricks/massör för varje gång vi var dit.

Hilton Helsinki-Vantaa Airport hotel

Vi började vår bröllopsresa med att köra ner till Vanda flygfält och övernatta på Hiltons hotell. Vi hade valt Hiltons eftersom det var så nära flygfältet, så man kunde parkera bilen direkt på flygfältets parkerin. Och dessutom hade vi fått ett erbjudande att med plussa-kort övernatta där för 98 euro, frukost ingick, utcheckning skulle vara först kl 14 och vi skulle få en välkomstdrink.

När vi checkade in var det ingen som nämnde något om en välkomstdrink, jag tyckte inte heller att jag hade lust att fråga, det hade bara varit en kul grej om man fått en. Efter att ha varit och kollat in flygfältet och ätit kvällsmat (på flygfältet, hotellets mat är ju så dyr) så frågade jag i receptionen när vår utcheckning var...de sa 12, så jag klagade och sa att det borde vara kl. 14 och de ändrade det. Med andra ord hade Hiltons hotellet ingen aning om vad de haft för kampanjerbjudande med plussa.Hotellrummet då. Ja, de va väl fint och städat så som man kan förvänta sig av ett 5 stjärnigt hotell, men jag kommer ändå att minnas hotellet som det där designern went crazy. Jag menar på allvar, väggen mellan sängen och badrummer hade fönster, och inga draperi eller nåt sånt. Så med andra ord kunde man ligga i sängen och se på då den andra sitter på toa. Vi är visserligen vuxna människor så vi kände väl inget direkt intresse av att sitta å titta in då den andra gjorde sina behov, men ändå.


Utsikten innifrån badrummet.


Utsikten från sängen, om ni tittar på väggen inne i badrummer så ser ni wc-pappersrullen.


Borde väl även nämna om den underbara utsikten vi hade från fönstret. Det var säkert någon från designhögskolan som planerat konstverket i minst ett halvår. Om ni tittar noga så ser ni hur symetriskt placerade de 3 stenarna är på trätrallen och som pricken på i:et så är de 4 bygglamporna fokoserade på stenen i mitten.hemma igen...

Vi är hemma igen från vår bröllopsresa. Ska nog berätta om hur det var men först ska jag försöka att få lite ordning på våra foton. Vårt plan hem var 6 timmar försenat, så vi landade först kl 20 på måndag kväll, ca. kl 22 var vi klar att börja köra uppåt, hade fått våra bagagen och grävt fram vår bil ur all snö. 7 timmar senare med bara 2 pauser var vi hemma i vår lägenhet. Det hade varit en lång dag och det kändes otroligt kallat att komma tillbaks, men så skönt att få sova i egen säng.
Ungefär såhär kändes det att komma tillbaks till kölden.


kyss aldrig en apa

Det finns ju en hel del apor i Thailand, men för guds skull kyss aldrig en apa! :)

Undrar om geniet som kom fram till att människan är släkt med aporna har sett när apor gör såhär...


Kata Palm Resort & Spa

Video från hotellet där vi bor :)
På flyget

Om allt gått som det ska så borde vi vara på flyget just nu, Thailand here we come!
Har fixat några tidsinställda inlägg som kommer sålänge vi är borta :)
kvällen innan...

Imorgon börjar vår bröllopsresa, äntligen! Har varit en otroligt stressig vecka. Men nu är pengarna äntligen växlade (fick en hyfsad kurs till slut), och väskorna packade, eller mina saker i.a.f. min man har inte lagt något i väskorna ännu. Södra Thailand är översvämmat nu också, men Phuket verkar ha klarat sig hittills. Och tydligen har det varit något vulkanutbrott på Indonesien, värsta på 150 år. Och många flygplansolyckor har det varit den senaste veckan...det kan bli en intressant resa dethär...

Roliga Out Of Office autosvar

Idag är sista arbetsdagen innan semestern. Borde fixa ett autosvar till jobb-mailen. Kanske någon av följande :)


1- I am on holiday. Your e-mail has been deleted.

2- You are receiving this automatic notification because I am out of the office. If I was in, chances are you wouldn’t have received anything at all.

3- Thank you for your email. Your credit card has been charged $5.99 for the first ten words and $1.99 for each additional word in your message.

4- I will be unable to delete all the unread, worthless emails you send me until I return from vacation on 5/18. Please be patient and your mail will be deleted in the order it was received.

5- I will be out of the office for the next 2 weeks for medical reasons. When I return, please refer to me as ‘Loretta’ instead of ‘Anthony’.

6- The e-mail server is unable to verify your server connection and is unable to deliver this message. Please restart your computer and try sending again.

7- Thank you for your message, which has been added to a queuing system. You are currently in 352nd place and can expect to receive a reply in approximately 19 weeks.

8- Please reply to this e-mail so I will know that you got this message.

9- I am currently out at a job interview and will reply to you if I fail to get the position. Be prepared for my mood.

10- Hi. I’m thinking about what you’ve just sent me. Please wait by your PC for my response.

5 onda ting som hotar vår resa...

Idag är det 5 dagar kvar tills vi far iväg på vår efterlängtade bröllopsresa till Thailand. Men några hot mot en lyckad resa har dykt upp som mörka moln på den klara reshimlen...rent bokstavligen t.o.m.

 

  1. Vulkanen på Island som lär ha utbrott imorgon. De misstänker att det inte kommer att bli några problem, men med vårens askmoln i färskt minne så är man ju lite orolig.
  2. Översvämningar. ¼ av Thailand är översvämmat, visserligen i norra och mellersta Thailand och vi ska ju till södra, men ändå. 
  3. Åska, enligt en 10-dagars väderprognos lär det åska på Phuket åtminstone de 5 första dagarna av resan.
  4. Växelkursen, som har åkt berg-och-dal-bana under den senaste tiden.
  5. Förkylning. Vet inte om det är inbillade symtom, eller om det faktiskt är förkylning på väg.

 

Angående vädret så kan man väl trösta sig med att det åtminstone kommer att vara varmt även om det regnar och vårt hotell verkar ju också bra. Och regn är ju inget hinder mot shopping.

Jag ringde till banken idag och reserverade 40 000 bath som jag ska hämta i slutet av veckan, må växelkursgudarna visa mig barmhärtighet. Nu ska jag äta lite havtornsbär så jag får i mig c-vitamin.

 

Dethär blev ju nästan som en halv SWOT-analys :)

Mardröm

Det ska väl vara en sann ekonom till att drömma mardrömmar om växelkursen… Drömde att den var nere och pendlade mellan 30-33, usch mår allt illa av att ens tänka på det. Första jag gjorde då jag vaknade var att kolla kursen, och visst, den hade ju gått ner lite i slutet av förra veckan, men det var ju inte värre än att den befann sig på 39. Håller tummarna för att det ska bli bättre denhär veckan. Snart, snart, snart far vi till Thailand.

RSS 2.0