Min första bild

Det blev en Nikon D3100 :) Har köpt den idag. Jag har bara hunnit testa den lite innomhus ännu, men den verkar bra.

En av mina första bilder finns nedan, motivet var självklart mina ringar. Har inte lyckats ta en enda bra bild av mina ringar med min tidigare kamera, så nu skulle jag förståss testa med denhär. Har ni märkt den fina reflektionen som syns på bordet från diamanterna? Tyckte det blev ganska lyckat.


Ryska posten

Äntligen helg, bara 1 arbetsvecka kvar nu, sedan blir det 3 veckor semester! Vi fick ett trevligt litet vykort på posten idag. Ni kan se framsidan här nedanför...ni fattar vinken va? Vi tycks få sånahär vinkar från alla håll nuförtiden, tycks finnas de som tycker att vår släkt är för liten.Ikväll ska jag se på Idol och leka ryska posten med min man.


Nikon D3100

Jag har under en längre tid nu funderat på att min gamla Nikon kamera som jag köpte för över 5 år sedan skulle få gå i pension. Men jag har haft svårt för att bestämma mig för vad jag ska köpa för ny kamera. Å ena sidan skulle jag vara väldigt intresserad av en systemkamera (har väl blivit påverkad av alla andra som bloggar). Men å andra sidan skulle det vara behändigt med en liten kamera som är lätt att ta med sig. Så nu funderar jag på att köpa 2 :)

Jag tror jag har bestämt mig för en Nikon D3100, någon som har tips på vilka objektiv jag skulle kunna behöva som nybörjare?Sedan vet jag inte vad jag ska köpa för liten kamera, en Samsung PL150 verkar ju lite kul med en "skärm" både på fram och baksidan, så man får lyckade självporträtt...Jag får se vad det blir. Har även funderat på att kanske köpa i Thailand, de sägs ju att elektronikprylar är billiga att köpa där.


vuxenpoäng..eller frupoäng?

Folk samlar ju vuxenpoäng hit och dit hela tiden...Vet inte riktigt om detta hör till vuxenpoäng eller om det är frupoängen som ökar... ;) Men idag har jag för första gången använt sköljmedel då jag tvättat kläderna. Brukar bara använda tvättmedel annars. Men att stryka kläder har jag inte börjar med än, kanske har en förklaring i att vi inte har något strykbräde. Men ett strykjärn har jag, fast det är nog bara vid ytterst få tillfällen som det tas fram.

Jag hade förresten läsarrekord igår, 79 st! det ni, Kissie släng dig i väggen. Fortsätter jag i denhär takten så hinner jag ju ikapp henne innan 30, alltså innan hon fyllt 30...;)packa, packa, packa...

Har börjat packa inför Thailand, wohoo :)

Men vet inte om jag gör något fel, ska kläderna verkligen ta mindre plats än hud- och hårvårdsprodukterna?
Ok, jag kanske har överdrivit mängden solkärm en aning... 8 flaskor för 2 personer i 2 veckor...Men det är nog inte så illa som det låter, 3 av flaskorna är typ halvtomma, men jag tar med dem i.a.f. så får vi ju använt upp dem där, jag kommer ju inte att ta hem dem tillbaks. Och solskyddsfaktorn är ju olika på flaskorna och jag har 2 flaskor med aftersun...de blir nog bra dehär. 

Två fråga åt de som är vana att resa till Thailand, behöver man ta med egen handduk? Det finns ju på hotellet, och de säljer väl sånadär supertunna för typ ingenting, som man kan ligga på då man är på stranden. Har de vågar på hotellen så man kan väga sin väska innan man ska åka hem? Var inte rädda för att svara :)

Också säger vi alla "Packa pappas kappsäck" 10 gånger efter varandra, snabbt!Vårt bröllop!

Vår bröllopsresa till Thailand närmar sig med stormsteg bara 11 dagar kvar nu…Men jag kom på att jag aldrig skrivit något inlägg om hur vår bröllopsdag var, så nu kommer det…bättre sent än aldrig.

Vi vigdes var 7. augusti 2010 i min barndoms hemkommun som är ca 80 km från där vi bor nu. Eftersom jag hade tid till frissan redan kl. 8.30 så sov jag hos mina föräldrar natten innan bröllopet. Och min man sov hemma hos oss, han tyckte att han får bäst sömn om han får sova i egen säng.

Kl. 7.00 hade jag väckning, jag duschade och åt frukost. Sedan körde min mamma mig till frissan. Hela dagen var framför och jag var väldigt nervös. Jag tyckte det tog länge med håruppsättningen, men egentligen var vi nog helt enligt schema. Då jag var hos frissan kom även min man dit. Då kändes det genast mycket bättre. Min man skulle hämta brudbuketten, men eftersom jag ännu inte var klar med håruppsättningen och inte sminkat mig klart, tyckte jag vi kunde vänta eftersom det var så varmt. Ville ju inte att blommorna skulle sloka redan innan vigseln. Jag fick tonvis med hårspray och sminkade mig klart. Sedan for vi hem till mina föräldrar. Där vi fick spagetti och köttfärssås, vi la även ett vitt lakan i baksätet på bilen och ett stort hjärta i bakrutan, klockan var då ca. 11. Plötsligt slog det mig…vi glömde att hämta brudbuketten. Efter lite extra stress så ordnade det sig väldigt bra med att min syster som varit till samma frissa som mig, kunde hämta brudbuketten och corsagen. Vi tog på oss våra bröllopskläder och fick våra blommor. Jag blev lite fundersam då jag såg min blombukett, den var inte riktigt så som jag tänkt mig. Den hade så långt skaft, men å andra sidan hade jag inte riktigt tid att fundera på det. För i övrigt var den fin, och det blev ganska billigt också.


Vi for iväg på fotografering, som började kl 12. Vi tog foton på 3 olika ställen, vid en gammal sandväg, på en åker och vid några gamla stockhus. Det kändes väldigt bra, och det blev även bra. Fotograferingen var klar ca 13.10 och vigseln skulle börja kl. 14. Prästen hade även sagt att vi INTE ska komma dit för fort, vi blir bara nervösa i onödan då, max 5 minuter före skulle vi vara på plats. Så vi hade lite extra tid att fördriva, så vi for en sväng till festlokalen. Passade på att förbättra på sminket (det var en otroligt het dag), och gå på wc. Sedan satt vi och talade med kocken och servitrisen, vilket kändes lugnande, de hade allt under kontroll.

Bilfärden till kyrkan var pirrigt, min man körde och jag satt ensam i baksätet. Man visste liksom att det är NU det gäller. Vi svängde in på kyrkgården samtidigt som kyrkklockorna började slå, snacka om timing. På trappan väntade min syster, hennes sambo och prästen. Vi gav bilnycklarna åt syrrans sambo som skulle köra bilen efter vigseln. De gick in och vi fick några sista ord med prästen, han var lugn och trevlig. Vi gick in till ”Där björkana susa”. Allt flöt på som det skulle, vi sa ja på rätt ställen, knäböjde på rätt ställen och tappade inte ringen. Solosången ”Du är aldrig ensam” var underbar, jag grät inte en enda gång under hela dagen, men under solosången, då var det nära. Som utmarsch hade vi F Mendelssohn Bröllopsmarsch.


Det var ett litet bröllop med endast de närmaste släkt och vänner närvarande, totalt 28 gäster. Tema för bröllopet var sommarromantik. Vi hade björkar, vita ljus och mörkröda rosor som dekoration. Vi hade även havre i brudbuketten och corsagen.


Festen började med en välkomstskål och sedan mat, och det var mycket mat. Ingen skulle behöva vara hungrig. Vi hade kallskuren buffemat, vilket visade sig vara bra, eftersom det var en av sommarens varmaste dagar. Menyn bestod av:


Potatissallad
Pastakycklingsallad
Grönsallad
Rostbiff
Rökt skinka
Kallskuren gris ytterfilé
Tunnbrödsfiskrullar
Bröd

Vi hade även bröllopsbingo, där de 5 första fick en chokladask som pris, och resten fick varsin hjärta-slickepinne som tröstpris. Vi hade inga favors, istället hade vi små skålar med geléhjärtan som gästerna fick äta så mycket de ville av. Vi hade 2 gäststolar bredvid vårt bord dit gäster som satt längre ifrån oss kunde komma och sitta en stund för att tala med oss. Istället för gästbok, fanns det i varje festhäfte en A6 lapp, där de skulle fylla i namn, bästa minnet av dagen och en hälsning till brudparet, vi fick så fina svar på dem. Vi hade även gjort ett fotoalbum som cirkulerade bland gästerna. Mina 2 systrar läste en dikt tillsammans, och efter maten hade de skoleken med oss. Då fick jag ju även passa på att visa upp mina underbara skor. Min man och jag hade även gjort en gästfrågesport. Vi delade upp alla gäster i 2 stora grupper, ex. min mamma i samma grupp som hans pappa o.s.v. sedan fick de tillsammans fundera på 20 frågor om brudparet, de flesta frågorna hade svarsalternativ, men det fanns även frågor där de själva skulle fylla i, t.ex. vad vi båda hade hetat på lunarstorm för många år sedan. Det blev väldigt jämt med resultatet 16-14, och efter genomgången av rätta svaren så hade nog alla lärt sig något nytt om oss. Vi hade även en spontan-fotografering utanför lokalen, med föräldrar och syskon.

Sedan åt vi tårta, jordgubbsgräddtårta. Så gott, men man var så mätt och speciellt med den otroliga värme.  Gästerna började så småningom börja fara hem, och de sista gästerna for ca. 20.30. Då for vi och sova till mina föräldrars sommarstuga som fanns några km därifrån. Det hade varit en underbar dag, men samtidigt hade den gått väldigt fort.

Följande dag ösregnade det, och vi var så tacksamma att det inte hade varit sånt väder dagen innan. Vi for och städade festlokalen med hjälp av mina nyblivna svärföräldrar, passade även på att i lugn och ro äta lite tårta som lämnat. Sedan for vi iväg till hotell, med bastu och jacuzzi. Tyckte vi ville vänta en natt med hotellet för att hinna njuta längre av det, rekommenderas verkligen.

En underbar dag var det, dagen då vi blev Herr och Fru B.

Tips: så vet du att du lyckats med bullarna

Jag tänkte nu dela med mig mitt favorittips på hur man vet att man lyckats med bullarna. Om detta funkar även för dig så kan du vara säker på att bullarna är riktigt lyckade. Men vill även passa på att nämna att även om testet inte lyckas så behöver ni inte vara besvikna, bullarna går säkert att äta ändå.

Testet är väldigt enkelt, det enda som du behöver göra är att använda dina öron. Jepp, du läste rätt, ÖRON!

Genast då du tar ut bullarna ur ugnen, ska du lyssna noga. Är bullarna väldigt lyckade så kan du märka detta genom ett tecken från ovan. Du kommer nämligen att börja höra ett krafsande och gnagande från ditt tak. Bullarna är nämligen så lyckade så möss-jävlarna försöker att bryta sig in i ditt kök genom att gnaga sig in.
Jag lovar att tipset funkar, hör du krafsande från dit tak då du tar ut bullarna ur ugnen så är de perfekta, men som jag även skrev tidigare, om testet misslyckas så går bullarna troligtvis att äta ändå. Men i detta avseende har mössen aldrig fel!


Syns det att jag jobbat på bageri i mina ungdomsår? :)


Blondinbella och Reese, lika som bär?

Eller vad tycker ni?

Då jag hittade bilden till höger på Blondinbellas blogg så kom jag genast att tänka på filmen Legally Blonde där Reese Witherspoon spelar Elle Woods, en rik, modeintresserad blondin som börjar studera vid Harvard. Kan tänka mig att Blondinbella inte skiljer ur så mycket i sin skola som Elle gjorde, men hon skriver själv på sin blogg om hur hon inte har samma bakgrund (gällande tidigare utbildning) som de övriga studiekamraterna.

Blondinbella fyller förresten 20 år idag, grattis till henne!

Haha, jag borde kanske se denhär filmen på nytt, länge sedan jag såg den sist.

oj då :)


intressant

se hela filmen, väldigt intressant.


tsunami...

Följ min blogg med bloglovin

Sitter och ser på en dokumentär om tsunami, googlar på intressanta bilder ;) och äter en greip.

Tror jag har bestämt mig nu :)

19 dagar kvar till Thailand!
Kära tomten...

Det börjar ju närma sig jul, även fast vi i detta hem har slutat för flera år sedan med att ge julklappar åt varandra så kan man väl ändå ha en önskelista :)
Fredan...firmafest!

Fredagens firmafest blev ju riktigt lyckad. Men en intensiv dag för mig som jobbar distans… Jag började dagen som vanligt med att jobba hemma. Jobbade hela förmiddan och tog lunch kl 12.

Under de följande 24-timmarna har jag jobbat, ätit en halv pizza, duschat och fixat mig klar inför kvällen. Kört 130 km söderut. Jobbat lite mera på kontoret, checkat in på hotell (som jobbet självklart betalar, allt för att jag inte ska vara en nykter party pooper), köpt ögondroppar, träffat de andra på krogen för att ta en fördrink, åkt taxi, sjungit snapsvisor, druckit vikingablod och ätit kött i mängder med en morakniv. Åkt mera taxi, och druckit mera drinkar, dansat på scenen på en krog jag inte varit till på över 5 år. Gick tillbaks till hotellet, talat i telefon med min man och försäkrade honom om att jag klarat mig helskinnad till hotellet. Duschat, borstat tänderna och sovit i 5 timmar. Ätit en underbar hotellfrukost, checkat ut från hotellet och kört 130 km norrut. Kommit tryggt hem till min man kl 10.15 på lördag morgon.


Inte helt fel att vakna upp här...


Resten av bilderna från kvällen är censurerade...


snö...


Snön bara vräker ner här! Hoppas det hinner bort tills imorgon, inte kul med firmafest i snöslask...Finansvalp...


jag vill ha pizza!

Blev otroligt snål på pizza ikväll på väg hem från zumba. Jag vill ha pizza nu! men istället fick jag nöja mig med pasta och kyckling. Kanske det blir pizza imorgon istället :) Men lite popcorn kan jag ju i alla fall fixa ikväll.

Första snön kom förresten denhär veckan, for lika snabbt som den kom, men vintern börjar verkligen närma sig, typiskt. Dags att byta till vinterdäck snart.


Royal evening

Orkade inte göra något igår efter jobbet, så det blev glass och 2 filmer
Borde verkligen välja någon mera munter film ikväll. Har känt hur höstdepressionen börjar komma denhär veckan. Trodde jag skulle slippa det i år eftersom jag har Thailandsresan att se fram emot, och firmafest nu på fredag, men det tycks inte hjälpa.  


milkoholic...

Nu är det helg! Jippiii!


Oj, det hade man aldrig trott...

Jag blev tydligen så kränkt av att bli betraktad som en äldre människa så jag har inte bloggat på två dar. Nå, kanske inte riktigt hela sanningen. Tisdag var en lång dag, hälsade på hos mamma och pappa efter jobbet, eftersom pappa fyllde år sedan på onsdag. Jag kom hem ganska sent, och med flera påsar med äpplen :) Igår skulle jag faktiskt blogga, men då hade blogg.se nå serverfel, så det blev till ingenting. Var i alla fall på zumba i gårkväll. Sa hej till grannen som också var där, men tror inte hon kände igen mig.

Såg på aftonbladet att Andreas Weise (han i Idol) har gått ut med att han använt kokain...ojojoj, vem hade någonsin trott nåt sånt om honom. Jag som trodde han var en snäll pojke som dricker o'boy hemma i tv-soffan med pappa Arne, tänk så man kan missta sig på folk...not. Aftonbladet


va fan...jag är en äldre människa...

Enligt en studie som gjorts utgående från profilbilder på facebook, så är jag tydligen en "äldre" människa, troligtvis över 30 år.

"Studien visar dessutom att de användare som är under 30 år i dubbelt så hög utsträckning festar på sina bilder än de övriga. Äldre människor föredrar bilder tillsammans med barnen eller partnern."

Eftersom jag sedan några månader tillbaks har haft vår bröllopsbild som profilbild, så har jag med andra ord åldras ca. 4 år och 3 månader...och kommit över 30 sträcket...och tydligen räknas man då som en äldre människa enligt undersökningen. Är det nu som man ska bli kränkt?

sparkdräkt för vuxna

Trodde först att det bara var ett dåligt skämt...Men tydligen köper folk faktiskt detta...Allt kan de då lura på folk, bara vuxenblöjan som saknas...


something blue


Idol ElinElin Blom 16 år kom från Terjärv, en liten landsbygdsort i Finland, till Stockholm och fick genast Idol-juryn på fall. Nu har Finlandssvenskan med det höga blonda håret tagit sig vidare i Idol som en av de 11 finalisterna. Visserligen som ett av juryns wildcard, men å andra sidan var hon i samma kval som Alice, som enligt spelbolagen är mest trolig som vinnare bland tjejerna.

Men det är inte första gången som Elin tävlar inför storpublik. Inte ens första gången hon tävlar i direktsändning. Redan för 3 år sedan representerade hon Finland i MPG Nordic i Oslo. Såhär såg det ut då.3 år senare, vintern 2010 deltar hon även i Finlands melodifestival med gruppen Sister Twister. Låten "Love at the first sight" har hon skrivit själv tillsammans med Jonas Olsson. De gick vidare till final och kom på en 4:e plats. 

 Det är inte riktigt min stil, och hon är inte min favorit i Idol, men med tanke på hur mycket hon har utvecklats under de 3 senaste åren, och hon är bara 16 år ännu, så tänk vilken artist hon kommer att bli om ytterligare 3 år! Hon har garanterat viljan och modet att inte följa strömmen utan att göra något eget. Så jag håller tummarna för Elin.

drömmen om Thailand

Snart bara 1 månad kvar till vår bröllopsresa!


RSS 2.0