Shopping på Phuket

Jag är en sån person som inte gillar att pruta. Jag vill kunna gå in i en butik och genast se vad varan kostar för att få en uppfattning om det är en dyr butik eller om man kan tänka sig att handla mycket där. Priset på varan ska inte heller vara dyrare bara för att jag inte gått i solarium innan resan (oh, you are so white my friend, 1100 baht for the wallet). Nä, det blev inte mycket shoppat på marknader/små butiker för min del. Däremot en hel del i shopping center.

Vi var först till Central Festival i Phuket town. Men insåg ganska snabbt att det inte var ett ställe för oss. Det 3 vånings shoppingcentret var fyllt med butiker som säljer märkesvaror. Och visst, det var ju lite billigare än här hemma, men ändå, jag behöver ingen märkesklocka eller märkes bikini, för det är ju ändå dyrare än "normala" kläder här hemma. Så vi var inte så länge där.
Istället for vi vidare till Big C som finns där nära (man kan gå mellan ställena, men vi var dumma nog att ta taxi eftersom vi inte hade kollat på kartan, detta var nämligen i början av vår resa). Detta var mera ett ställe för oss. Ett billigt varuhus, där man även kan passa på och köpa hem lite mat om man som oss bor i dyra södra Kata. Notera att man får börja köpa alkohol där först kl 17 (vet inte varför, detta gällde nämligen inte i små butiker) men öl och Bacardi breezer var billigt där.Vid ett senare tillfälle var vi även till Lotus i Phuket town. Det var likt Big C ett varuhus där det även säljs mat. Skulle nästan säga att Lotus är lite bättre och kanske nyare än Big C. Det de båda hade gemensamt var att det fanns väldigt bra med herr- och barnkläder, lite sämre med damkläder, vilket känns ovanligt för oss, det brukar ju ofta va tvärtom här hemma. Min man köpte massor med snygga t-shirts på båda ställena.

Vi var även till Jungceylon på Patong, köpte inget där heller. Ett lite dyrare ställe, men ändå billigare än Central Festival, det fanns även annat än märkeskläder där.Det finns även ett ställe som heter Findig som säljer snygga skor, väskor, bälten m.m. förmånligt (färdigt prissatta). Det finns lite här och där, såg det både på Kata och Patong, den i Patong var dock större.

Det blev en del shopping trots allt för mig under resan.

Findig: 3 väskor 250-300 baht/st. 1 plånbok 199 baht.
Big C: 2 svarta skor (dom där nere) 179, 199 baht.
Lotus: de 3 andra skorna (från vänster) 199, 299, 99 baht.
Optikerbutik: solglasögon 2000 baht.
Underkläder var väldigt billigt
Big C: 2 trosor 18 baht/st 1 bh 39 baht.
Lotus: 1 trosa 39 baht, 4 bh 69 baht/st, 3 strumpor 25 baht/st.Big C: shorts 99 baht, t-shirt 99 baht
Lotus: 2 shorts 199 baht/st, sporttop 249 baht, t-shirt 69 baht.
Marknader: Klänning 300 baht, 4 utanärmade tot.350 baht, bikini 250 baht.På Phuket flygplats köpte vi varsitt par strumpor 200 baht/st, årets julklapp :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0