Nyårs-videoblogg

Alltså inte min videoblogg då, utan Ica-Ulfs :)


Gårdagen

Min födelsedag igår blev ju riktigt lyckad, förutom att min halsont bara blir värre och värre. Dagen började ju inte riktigt lyckat med att jag inte kunde sova p.g.a. min hals. Men sedan blev det bara bättre, var på mellandagsrea och hittade fina svarta stövlar, ett par nya jeans, en vågtång som jag tänkte försöka använda imorgon och en fickkalender för 2011. Min man köpte äntligen egna skidor (han resonerade som så att är man gift med en f.d. skidåkare så är man väl illa tvungen...) de ska vi fara och provåka bara min hals blir lite bättre.
Jag vann även 22 euro på skraplotter, och därmed gick vi alltså islutända på vinst med 2 euro på våra jullotter i år. Vi åt även kotipizza och supergoda grodbakelser. Och jag fick en rosbukett, stickasockor, handdukar, mycket cholkad och många gratulationer på facebook.

party like it's my birthday...

Nåja, jag antar att dagens festande inte kommer att gå så villt till om man inte räknar med mellandagsrean förståss. Någon tårta har jag inte bakat heller, köper något gott i stan istället.



back to normal...

Nu är jag tillbaks efter julfriden. Tyckte jag bra kunde ha ett litet blogguppehåll då det var jul. Julen kom och for som en virvelvind ändå. På julafton var vi hemma hos oss, for på julbön till kyrkan, lagade julmat (inget invecklat det mesta var färdigköpt). Såg på Kalle Anka, som tycks vara en svår tradition att bryta även om det i princip bara är Tomteverkstaden man orkar se numera, men Kalle Anka var i alla fall på och vi lagade mat så länge. Sedan åt vi mycket mat, öppnade de få julklappar vi hade (jo, vi har nog varit snälla fast vi inte får 20 julklappar var). Och såg på mera tv, bl.a. Svensson Svensson som också tycks vara en svårbruten tradition även fast man vid det här laget kan alla replikerna utantill.

Om julafton var en lugn tillställning så är det allt annat än vad man kan säga om juldan. Den spenderades vid mina svärföräldrar dit även min mans 2 syskonbarn hade kommit. Enda lugna stunden var då vi kollade på Emil som jag taktiskt nog hade tagit med.

Och på julannandan for vi och hälsade på mina föräldrar, där det blev mera god julmat och jag fick även en födelsedagspresent med mig hem, för det är ju faktiskt så att jag fyller 26 år imorgon :)

På måndag var det arbetsdag igen, och min nyårsförkylning som jag slapp förra året är tillbaks som normalt i år…trodde jag hade brytit den förbannelsen då vi flyttade till landet, men nee, det sociala livet är roten till allt (hals)ont! Men jag har i alla fall tänkt ta ledig dag imorgon då jag fyller år och ta mig till stan på mellandagsrea (sprida lite basiller åt folket) och hoppas att jag är någotsånär frisk ännu på nyårsdan då det blir bröllop!


tillbaks efter julbordet...

Jaha, då var julen över för denna gång. Mycket god mat blev det, tror det kan va många som idag känner igen sig i kvinnan i tonfiskreklamen nedan...:D







Lucka 24

God Jul!


Uppesittarkväll...

Idag är det alltså dan före dopparedan. Hade tänkt jobba halv dag idag, men det blev en hel i alla fall. Men jag kunde ju åtminstone fixa julskinkan ändå (den blev så god!) 

Har haft spa-kväll med hårinpackning, ansiktsmask och fotbad ikväll och nu kokar jag morötter till rosolli salladen.

Har också hittat en (för mig ny) chokladsort nämligen Pandas Tryffel...gick åt som smör i solsken.


Lucka 23


Julblomma

Jag lovade ju även att ladda upp en bild av vår julblomma, här kommer den...



Blev så inspirerad av Sandras  vita Amaryllis, så det blev en sån för mig också. Det var meningen att den rosa hyasinten skulle vara vit, men nu blev det inte så. Mossan tyckte jag blev väldigt lyckad med lite lingon- och blåbärsris i.

Granen står så grön å grann i stugan...

Nu är granen inne och klädd, men precis som förra året så tycks denhär också dofta gräs i stället för gran...Även fast vi hämtaden den från en annan skog än förra året. Och den är inte stulen, utan det ingår i hyran att vi får hämta en gran till jul :)






Lucka 22


Lucka 21


Hemligt uppdrag utfört!

Kan väl tro att ni blev nyfikna igår vad det var för hemligt uppdrag jag var på :)

Nu då uppdraget är utfört och allt gick bra så kan jag meddela att det var min svägerskas möhippa som ägde rum igår i -17 graders köld. Det var en minst sagt chockerad blivande fru som öppnade dörren då vi knackade på. Hon hade verkligen inte förväntat sig att få en möhippa innan bröllopet eftersom de meddelat om bröllopet bara 2 månader innan det kommer att äga rum. Och t.o.m. sagt åt min man att vi får ta svensexa och möhippa sedan på våren då det är bättre med tid. Men vi är snabba, och det blev en riktigt lyckad möhippa. Det blev en ansiktsbehandling som avslutades med en snygg sminkning, Glow bowling och middag på en restaurang som hon själv fick välja.

Jag kan inte förstå att man kan få träningsvärk av att bowla..., aj.

Lucka 20


Vackraste adventsljusstaken

Idag är jag ute på hemligt uppdrag :) Så ni får nöja er med en blid på vår adventsljusstake. Tjuvstartade lite med 4:e advent redan igårkväll. Måste få påstå att den är väldigt fin :)


Lucka 19


Dagens projekt: julhandel

Idag har vi avklarat julmatshandeln. Hoppas vi har kommit ihåg allt, men det är ännu några saker som vi lämnat tills närmare jul. Det blev inte samma julskinka i år som förra året, vilket är synd för den var supergod. Men hoppas årets också är bra. Hur länge ska man tina upp en 3 kilos skinka? (den vi hade förra året var inte fryst).  

Vi har åtminstone kommit ihåg att köpa: skinka, ärter, rödbetor (till rosollisallad, jag gör alltid egen), saltgurka, 2 sorters ostar, rensteks-skivor, medwurst, leverpastej, morotslåda, kycklingsallad, frukt, pepparkakor (väntar ännu på det år då vi hinner baka egna) och julmust.

Det blev även köpt en del julblommor, men har inte hunnit fixa klart dem i sin korg, så ni får vänta på blid av dem. Har också fixat en liten skål med kryddor kanelstång, stjärnanis och nejlikor, så nu börjar det så småningom dofta jul även i detta hem.

Stjäranisen och kanelstången är från vår resa till Rhodos 2009, men jag kom mig inte för att börja använda av dem förra jul, vi hade ju så nyligen flyttat in i vår lägenhet då så det var så mycket annat.

 Lång kanelstång ska det vara.

Lucka 18


Bakat med kärlek...

Har faktiskt hunnit med att baka jullimpa idag. Väldigt bra eftersom jag kommer att ha fullt upp med annat i helgen. Men jag borde verkligen renskriva mitt limprecept, som det är nu så använder jag mig av 2 recept, jag tar ingredienserna från en slarvigt skriven lapp, och beskrivningen söker jag efter i en gammal kokbok. Borde skriva upp det någonstans så jag slipper leta nästa år igen.


Lucka 17


Lucka 16


vår utejulgran

Vi har en väldigt fin utejulgran, men det bästa är ändå att vi inte behöver göra något själva för att den ska komma dit :) Det är sånt som är fördelarna med att bo centralt.



Lucka 15


meningslös bild

Det hör väl till att man på sin blogg får lägga upp bilder som inte har någon mening överhuvudtaget :) Dethär är en sån bild, hittade dehär 3 tändstickorna som har fastnat ihop helt av sig själva.


Lucka 14


Super enkelt julgodis

I ett desperat försök till att få julstämning så har jag lagat julgodis. En super enkel sådan. Man smälter bara ner en chokladplatta (valde pandas vitchoklad) i vattenbad, blandar i passlig mängd med kokosflingor. Klickar ut det på ett bakplåtspapper och låt det stelna. Klar.


Lucka 13


Julkort

Idag har jag skrivit julkort, ska försöka komma ihåg att posta dem också :)
Men julkänslan har inte riktigt kommit än, har testat med glögg...Har någon bra tips på hur man får julkänsla?





Lucka 12


Julklappar...

Har varit till stan och handlat julklappar idag, skönt att ha det över. Egentligen har vi inte så mycket julklappsstress eftersom vi bara behöver köpa 2 julklappar, varsin åt min mans systersbarn. Min man och jag har nämligen för flera år sedan slutat med att ge julklappar åt varandra. Tyckte det var onödig stress, samt att vi redan har ganska fullt i vår lägenhet, och om det är något man behöver så köper man det ändå själv. Däremot har det hänt sig att vi köpt någon julklapp åt oss själva, t.ex. systemkameran som jag köpte i början av november, lite väl tidigt, men å andra sidan kunde jag ju ta med den till Thailand då. Och förra året köpte vi ny TV, men även den tog vi i bruk redan i början av december. Annars brukar vi även köpa några lotter ifall om man skulle råka ha lite tur, men det har inte gett någon större utdelning...än. 

Samma sak med mina systrar, vi har inte bytt julklappar på flera år. Och åt mina föräldrar blir det nog en julblomma som jag köper sedan då jag har vägarna förbi där.

Så för oss blir det nog ganska tomt under granen, förutom något enstaka paket som vi köpt åt oss själva :)
Hur många köper ni julklappar åt?




Lucka 11

Det blev 2 delar idag...






Idol final!

Ikväll är det alltså Idol-final, äntligen. Snart kan man alltså börja göra nå annat på fredagskvällar :D
Jag gissar att Jay vinner, men Minnah är också bra så jag har egentligen ingen skillnad. Det enda som jag tycker är lite synd är hur orättvis TV4 är mot dem. Jag tror att de som kollade förra fredan vet vad jag menar. Minnah och Olle fick några dansare och lite rök till sina låtar, medan Jay fick dansare, rök och sprutande eld, TV4 hade verkligen laddat upp för hanns nummer. Jag tycker för att de ska kunna tävla på ett rättvist sätt så får ingens nummer bli dyrare än de andras...Men, det är ju inte Jays fel, jag tror fortfarande att han vinner och han får väl göra det då.



Vilket sött par :)


Lucka 10


mera HippHipp

Äntligen kommer det en ny säsong av HippHipp. Tiffany Persson e bäst! :)




fredag idag?

Skulle lägga in en påminnelse i min telefon idag så att jag inte skulle glömma att fara till frissan, då märkte jag att det enligt telefonen var fredag idag...hmmm, tänk om min kära telefon ändå hade rätt. Men tyvärr berodde det nog bara på någon miss med tidsinställningen från Thailandsresan, så inte fredag än...men kyckling blev det ändå!

Och för er som undrar, så håret blev bra. Något kortare, men så skönt att åter kunna dra fingrarna genom håret utan att fastna. Nu ska jag bara köpa lite färg också.


Lucka 9


Lucka 8


Lucka 7


Grattis Finland på 93-årsdagen!

Idag firar vi alltså Finlands självständighetsdag. Tänka sig att det är bara 93 år sedan vi tillhörde Ryssland. Och ännu kortare sedan vi senast var i krig mot Ryssland.

Tänd ett ljus till minne av alla de som kämpat för Finlands självständighet!


Lucka 6


mat på Kata Beach

Jag märker ganska tydligt att jag inte är någon storbloggare då jag efter 2 veckor i Phuket endast har 1 bild av min mat...Då jag får min mat är min första reaktion inte "oj, dethär måste jag ta kort av" utan jag börjar äta...Så den enda bilden jag har är från då vi var på buffe på vårt hotell Kata palm resort and spa, och som ni ser så ska man ju pröva på allt :)



Annars var vi oftast och åt till Kata food, som fanns brevid vårt hotell. De hade trevlig personal och ett ganska bra utbud av både thailändska och internationella rätter. De internationella rätterna så som wienerschnitzel var ju förståss dyrare  280 baht och pizza 390 för Large. Men en portion med ris och kyckling kunde man få för 90 baht. Jag testade även en portion med stora nudlar men tyckte inte om det. Det finns ju olika sorts nudlar, men jag testade inga andra.



De hade även en intressant fiskdisk, men vi prövade inget därifrån. Däremot prövade jag en Mai tai som innehöll väldigt mycket alkohol :P och ja, glaset föreställer en kvinnokropp, det är inte alltid man kan referera över hur mycket man har kvar genom att saga "jag har kommit till naveln nu". 



   

Det var endast 3 kvällar som vi inte åt på Kata Food. Då åt vi på hotellet, mcdonalds i Phuket town och på Rico's eftersom de sägs ha Phukets godaste pizzor. Men vi var inte så imponerade. Det var stora pizzor, de var billigare än på Kata Food och man fick en sallad till. Men själva smaken var väl inte så speciell att man kan kalla det för Phukets godaste. Dessutom verkade det som ett ganska snobbit ställe.




Jag älskade Bacardi breezer lemon, varför hittar man inte den smaken här? På södra kata kostade en 90 baht, men då man for till Big C eller Lotus så fick man en 4-pack under 200.



Däremot hade de inte så god limonad, coca-cola, pepsi och sprite hade de ju. Men då det kom till Fanta så var det bara underliga smaker,  bl.a. en grön sort som smakade Pisang Ambon och antagligen innehöll mängder med färgämnen, jag har aldrig längtat så mycket efter vanlig gul-jaffa.


Lucka 5


Kata Palm Resort & Spa

Vi bodde alltså på Kata Palm resort & spa. Vi hade ett rum på första våningen med terass direkt till poolen. Rekomenderar verkligen att ta ett sånt rum om man bor på det hotellet. Vi bodde på hotellet mellan 8.-22.11, och man märkte att turistsäsongen inte riktigt börjat då vi kom dit, vilket vi såhär i efterhand tyckte var ganska bra, på såvis hade vi det väldigt lugnt och skönt vid vår terass, många gånger var poolen helt tom. Man får bada i poolen mellan kl. 7-19, tyckte först att det var lite synd, men konstaterade snabbt att det var bra. På såvis hade man ju ingen i vattnet utanför sin terass på kvällarna, eller då man skulle sova.

Tyckte det var ett ganska fint hotell, frukosten var bra, det fanns en kock dit man fick gå och säga hur man ville ha sina ägg :) stekta, kokade, äggröra, omelett eller pocherade.
















Shopping på Phuket

Jag är en sån person som inte gillar att pruta. Jag vill kunna gå in i en butik och genast se vad varan kostar för att få en uppfattning om det är en dyr butik eller om man kan tänka sig att handla mycket där. Priset på varan ska inte heller vara dyrare bara för att jag inte gått i solarium innan resan (oh, you are so white my friend, 1100 baht for the wallet). Nä, det blev inte mycket shoppat på marknader/små butiker för min del. Däremot en hel del i shopping center.

Vi var först till Central Festival i Phuket town. Men insåg ganska snabbt att det inte var ett ställe för oss. Det 3 vånings shoppingcentret var fyllt med butiker som säljer märkesvaror. Och visst, det var ju lite billigare än här hemma, men ändå, jag behöver ingen märkesklocka eller märkes bikini, för det är ju ändå dyrare än "normala" kläder här hemma. Så vi var inte så länge där.




Istället for vi vidare till Big C som finns där nära (man kan gå mellan ställena, men vi var dumma nog att ta taxi eftersom vi inte hade kollat på kartan, detta var nämligen i början av vår resa). Detta var mera ett ställe för oss. Ett billigt varuhus, där man även kan passa på och köpa hem lite mat om man som oss bor i dyra södra Kata. Notera att man får börja köpa alkohol där först kl 17 (vet inte varför, detta gällde nämligen inte i små butiker) men öl och Bacardi breezer var billigt där.



Vid ett senare tillfälle var vi även till Lotus i Phuket town. Det var likt Big C ett varuhus där det även säljs mat. Skulle nästan säga att Lotus är lite bättre och kanske nyare än Big C. Det de båda hade gemensamt var att det fanns väldigt bra med herr- och barnkläder, lite sämre med damkläder, vilket känns ovanligt för oss, det brukar ju ofta va tvärtom här hemma. Min man köpte massor med snygga t-shirts på båda ställena.

Vi var även till Jungceylon på Patong, köpte inget där heller. Ett lite dyrare ställe, men ändå billigare än Central Festival, det fanns även annat än märkeskläder där.



Det finns även ett ställe som heter Findig som säljer snygga skor, väskor, bälten m.m. förmånligt (färdigt prissatta). Det finns lite här och där, såg det både på Kata och Patong, den i Patong var dock större.

Det blev en del shopping trots allt för mig under resan.

Findig: 3 väskor 250-300 baht/st. 1 plånbok 199 baht.
Big C: 2 svarta skor (dom där nere) 179, 199 baht.
Lotus: de 3 andra skorna (från vänster) 199, 299, 99 baht.
Optikerbutik: solglasögon 2000 baht.




Underkläder var väldigt billigt
Big C: 2 trosor 18 baht/st 1 bh 39 baht.
Lotus: 1 trosa 39 baht, 4 bh 69 baht/st, 3 strumpor 25 baht/st.



Big C: shorts 99 baht, t-shirt 99 baht
Lotus: 2 shorts 199 baht/st, sporttop 249 baht, t-shirt 69 baht.
Marknader: Klänning 300 baht, 4 utanärmade tot.350 baht, bikini 250 baht.



På Phuket flygplats köpte vi varsitt par strumpor 200 baht/st, årets julklapp :)




Lucka 4


Lucka 3


Lucka 2


Tui fly

Jag har varit väldigt dålig på att blogga om resan. Då vi var där så var det mycket som jag tänkte att dethär ska jag komma ihåg att skriva om. Men sedan då man kom hem så lämnade allt. Men jag fick några frågor om resan just, så jag tänkte göra ett nytt försök med att berätta litet.

Vi reste alltså med Tui fly. Det var helt bra. Vi hade bokat lite mera benplats, men inte den dyraste där man även får ha med lite extra packning och en golfbag, tyckte inte vi behövde det :), men det var inte så lätt att sova nå under resan, men man hade varsin kudde och en filt så lite vila blev det i alla fall.

Det blev nog lite tugnt att sitta 11 timmar i flyg, men jag tyckte ändå det var helt ok. Det fanns en liten tv-skärm framför varje sät, och man fick med ett par hörlurar. Så man kunde under hela resan själv välja vad man ville se på. Man kunde välja mellan filmer, lyssna på musik, tv-serier, insperationsvideor om andra resmål och förståss följa med på karta var man var. Jag såg 3 filmer på dit vägen och 4 på hemvägen, och det var nya filmer så som Sex and the city 2, Salt och Grown Ups. Och det var nog därför som tiden ändå gick rätt fort.

Maten på flyget gick nog också bra, men som min man sa "dethär blir man inte fet av". Tyvärr tycks det dock ha blivit så fattigt för flygbolag så de inte har råd att erbjuda dricka till maten, alltså ingen dricka överhuvudtaget, inte ens en liten vattenskvätt. Men man fick ju köpa dricka före de börjar dela ut mat. Och efter maten så fick man kaffe/te. Men mitt råd är att köpa något att dricka på flygfältet efter att ni gått genom säkerhetskontrollen, så ni har något att ta med på flyget. Men däremot skulle de envisas med att ge en inplastad cheddarost-bit med varje måltid? Vet nu inte riktigt varför man skulle börja sitta å gnaga på ost på flyget, då vill jag nog hellre ha vatten.

Då vi var på flygplatsen på Phuket kl. 7 på morgonen och satt i bussarna som skulle köra oss till hotellet, så meddelar reseledarn att eftersom de nya hotellrummen börjar gälla först från kl 14 så kan det hända att vi inte får ett hotellrum direkt då vi kommer till hotellen, utan måste vänta till kl. 14...Tack nu bara liksom. Det innebar ju också att det inte ingick frukost för den morgonen! Förstår inte varför de då inte kan starta lite senare så vi kommer till hotellen närmare den tiden då...Men det ordnade sig bra för oss i.a.f. eftersom turistsäsongen inte riktigt kommit igång ännu så fanns det färdigt rum då vi kom, men vi fick ju betala för frukosten den morgonen.



Lucka 1


RSS 2.0